Webinar Collège et Lycée Saint-Charles Elvetia

Webinar Collège et Lycée Saint-Charles Elvetia

20 mai – ora 16:00

Webinar gratuit organizat de Collège et Lycée Saint-Charles

Programe educationale de inalta calitate conform standardelor elvetiene

 

Sistemul elvetian de invatamant este descentralizat si autonom si are reputatia de a fi unul dintre cele mai bune din lume.

Nu ratati ocazia de a participa la un webinar cu Mark Silverstein, in cadrul caruia veti beneficia de un tur virtual al campusului, veti descoperi programele educationale oferite de Collège et Lycée Saint-Charles si veti putea adresa intrebari direct reprezentantului scolii.

Fondata in 1897, Collège et Lycée Saint-Charles este o scoala privata cu internat situata in cantonul istoric Jura din nord-vestul Elvetiei. Campusul scolar ce gazduieste elevi cu varste curpinse intre 10 si 20 de ani, este amplasat in mijlocul unei gradini frumoase, la baza castelului Porrentruy. Orasul cunoscut sub numele de „ Athens of the Jura”, are o populatie de aproximativ 7000 de locuitori si este cunoscut pentru traditia indelungata in domeniul educatiei si deschiderea sa catre lume si catre cunoastere. Scoala incurajeaza curiozitatea, toleranta, exprimarea libera si cauta un echilibru intre traditie si avangarda.
 

De ce sa alegeti Collège et Lycée Saint-Charles pentru copilul dumneavoastra?

 • Este una dintre cele mai bine cotate scoli cu internat din Elvetia, cu 100% rata de succes la examenul Swiss Maturité, de finalizare a liceului
 • Collège et Lycée Saint-Charles ofera o educatie bilingva in engleza si franceza precum si programul International Baccalaureate (IB), cu predare in limba engleza
 • ofera burse de pana la 10.000 CHF
 • Collège et Lycée Saint-Charles este printre primele scoli elvetiene ce se redeschid pe 11 mai, asigurand siguranta elevilor sai
 • Taberele de vara constituie o oportunitate unica de a experimenta viata intr-o scoala traditionala elvetiana, cu internat. In cursul scolii de vara din acest an, vor fi oferite cursuri gratuite de parapanta (6 iulie - 15 august).


Programe academice

Colegiul ofera un program de studiu bilingv, in franceza si engleza. Scoala se mandreste cu o rata de succes de 100% in randul absolventilor programului de bacalaureat elvetian Swiss Maturité, care o plaseaza printre cele mai bune scoli din partea franceza a Elvetiei. Absolventii acestei scoli isi continua educatia la universitati de prestigiu din intreaga lume. De asemenea, elevii pot alege programul International Baccalaureate (IB), recunoscut la nivel international.

 

Invatamant gimnazial (cls 5-8, predare in engleza si franceza)

Incepand cu cls. 5, elevii invata conform programei oficiale iar suplimentar, au 5 ore de germana si ore introductive de limba engleza. Cei mai mari, de cls. 7 si 8, pe langa orele suplimentare de lb germana, invata 2 ore de limba engleza, pe saptamana.

 

IB Middle Years Program (MYP, cls 8 – 10, 14-16 ani, predare in engleza)

Programul isi propune sa dezvolte creativitatea, gandirea analitica si sa stimuleze capacitatea de luare a deciziilor in diferite situatii. Se pune accent pe provocarea intelectuala a elevilor incurajati sa gaseasca aplicabilitate materiilor invatate la scoala, in viata reala. Programul incurajeaza implicarea sociala si activismul. Elevii au 32h de studiu pe saptamana.

 

IB Diploma Program (IB DP, cls 11-12, 16+, predare in engleza)

Empatia, curiozitatea, deschiderea fata de lume, cercetarea si comunicarea sunt cateva dintre valorile programului IB. Pe langa materiile traditionale, cum ar fi matematica, stiintele umane si stiintele experimentale, elevii vor fi invitati sa creeze conexiuni interdisciplinare. Elevii participa la programele Theory of Knowledge (TOK), Creativity Action Service (CAS, activitati sportive, creative si de voluntariat) si completează o lucrare de cercetare de 4.000 de cuvinte care le faciliteaza cresterea (Extended Essay- EE).

Programul IB este recunoscut in toata lumea si are ca scop dobandirea de cunostinte si abilitati care sa le permita elevilor sa evolueze intr-o lume multiculturala si interconectata.

Programul IB le ofera elevilor accesul la cele mai bune universitati straine si elvetiene. Pe durata celor 2 ani elevii studiaza 6 materii (3 la nivel superior si 3 la nivel standard), din urmatoarele categorii: lb. engleza, alta limba straina, stiinte umaniste, stiinte experimentale, matematica si arte.

 

Swiss Maturité (15-18 ani, predare in engleza si franceza)

Cursurile sunt predate in franceza si engleza. Este necesar un nivel avansat de cunoastere a limbii franceze si un nivel bun de engleza. Materiile obligatorii sunt: ​​stiintele naturii, matematica, istorie si literatura. Elevii scolii au ocazia sa invete, pe langa limba oficiala a cantonului Jura (lb. franceza): lb engleza, germana, italiana, latina, mandarina, rusa si spaniola. Unele dintre optionalele incluse in curriculum sunt: ​​arhitectura, arte vizuale, cor, teatru.

La sfarsitul celui de-al patrulea an al programului Swiss Maturité, studentii sustin examenele la lb. franceza, o a doua limba straina, matematica, precum si doua materii suplimentare la alegere.
 

Cazare

Locuintele studentilor au fost renovate si modernizate recent. Cazarea se face in camere single (preponderent) si duble. Elevii beneficiaza de zone de studiu, o biblioteca, un living cu TV si o zona de relaxare. In timpul liber, elevii se pot relaxa, pot merge in sala de gimnastica sau pot practica inotul.
 

Activitati extracurriculare

Sportul ocupa o parte importanta din viata de zi cu zi a studentilor. Facilitatile sportive includ o sala de gimnastica mare, multifunctionala, o piscina in aer liber si o piscina interioara. Elevii pot alege dintr-o serie de activitati sportive pe care le pot practica individual sau in echipe.
Sporturi disponibile: tenis, golf, calarie, curling, dans, fotbal si baschet.

De asemenea, elevii au posibilitatea de a participa la corul scolar, la clubul de film si in trupa de teatru.
 

Documente necesare pentru admitere

 • Foi matricole din ultimii doi ani de scoala (traduse in lb. engleza)
 • O scrisoare de recomandare din partea unui professor
 • O copie dupa pasaport
 • Pot constitui un avantaj: copii dupa diplome/ certificate lingvistice si de performanta sportiva/ artistica etc.
   

Proces de admitere

 • Vizitarea campusului
 • Interviu cu un reprezentant al scolii (poate fi organizat pe Skype)
 • Teste de admitere (in functie de programul de studiu): matematica si limba straina (IB: engleza; Swiss Maturite: engleza si franceza)


                                                                               
Pentru mai multe informatii despre burse, inscrieri si admitere, va rugam sa completati formularul de inscriere sau sa o contactati direct pe Raluca Niculae, manager departament studii gimnaziale si liceale in cadrul IntegralEdu, la adresa: raluca@integraledu.ro.