Study in Germany

Study in Germany

In cadrul campaniei IntegralEdu „Study in Germany”, vom oferi informatii prin intermediul webinariilor online specializate, despre studiul in Germania si University of Erlangen-Nuremberg. Atat consultantul educational Diana Luca, cu experienta in procesul de aplicare si pasii cheie pe care trebuie sa ii urmati pentru universitatile din Germania si Austria, cat si Patrik Stoer, reprezentant al University of Erlangen-Nuremberg, vor sustine aceste webinarii complet gratuit!
 

 

Te invitam sa participi pe data de 28 mai si 11 iunie, ora 16:00, la webinariile dedicate studiului in Germania !

 

University of Erlangen-Nuremberg Webinar - 11 iunie, ora 16:00

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU) este cea mai inovatoare universitate din Germania. Curricula orientata spre cercetare incurajeaza gandirea “out of the box” si te va invata sa combini teoria si practica. Universitatea ofera o gama larga de programe de studiu, de la inginerie si informatic─â la stiinte sociale, de la afaceri si economie, pana la medicina si stiinte naturale. In afara de o introducere generala in studiul in Germania si in special in FAU, webinarul se va concentra mai indeaproape pe programele oferite de Facultatea de Stiinte precum Chimie, Fizica, Matematica, Biologie, Geostiinte, Geografie, Stiintele Vietii, Imunologie si Paleobiologie.

Pe langa faptul ca in urma participarii vei avea o viziune de ansamblu asupra procesului de admitere, participarea iti ofera si sansa sa afli mai multe detalii despre perspectivele in cariera si metodele de predare din cadrul Facultatii de Stiinte a Universitatii Erlangen Nuremberg.

 


 

Patrik Stör a absolvit FAU cu o diploma in Middle Eastern Politics si
va fi gazda webinarului. El s-a alaturat biroului international nou
infiintat al Facultatii de Stiinte. In calitate de coordonator pentru
internationalizare, sarcinile sale includ dezvoltarea si gestionarea
proiectelor internationale, precum si consilierea studentilor internationali.

 

Informatiile pe care le veti primi in urma webinarului sustinut de Patrik sunt actualizate si verificate. In cadrul sesiunii de Q&A de la final o sa va poata raspunde specific intrebarilor pe care este posibil sa le aveti in acest moment.

 

                                                                                

 

De ce sa alegi o universitate in Germania?

 

In pas cu dinamicile tehnologice, culturale si sociale

Pe planul educatiei superioare, Germania se redefineste constant, tinand cont de cerintele pietei de munca si de noile tehnologii. Este dinamica, vibranta, cu o viata culturala bogata si cu o economie solida, asa ca nu e de mirare ca Germania escaladeaza rapid in topurile personale ale tinerilor din intreaga lume, ca destinatie de studiu. 

 

Ofera acces la experiente reale de invatare si formare

Programele de studiu se desfasoara in parametri de calitate, oferind combinatii echilibrate intre teorie si cercetare sau experiente directe (hands-on), iar parteneriatele cu firme si mari companii sunt valoroase ca platforme de angajare a studentilor in programe de internship.

 

Scolarizarea este gratuita

Dincolo de prestigiul universitatilor germane si de calitatea programelor de studiu, un alt motiv important pentru care multi tineri internationali aleg sa studieze in cadrul acestora este ca scolarizarea este gratuita in sistemul de stat. Exista, insa, niste taxe administrative, cum ar fi: contributia studentului, taxa asociatiei studentesti si costul abonamentului pentru transportul in comun. Valoarea totala a acestor taxe ating o medie de 250 € /semestru.

La aceste taxe, se adauga, bineinteles, costurile de cazare si de trai care variaza, in functie de oras, insa s-ar incadra undeva intre 900 si 1300 € /luna. Toate aceste costuri transforma Germania intr-o destinatie de studiu prietenoasa, din punct de vedere financiar.

 

Exista mai multe tipuri de burse pentru studentii universitatilor germane:

  • DeutschlandStipendium – oferita de guvernul Germaniei celor mai buni si activi studenti. Valoarea bursei este de 300 €/luna si se acorda timp de un an.
  • Burse DAAD (burse guvernamentale)
  • Burse oferite de companii private

 

PAST WEBINAR!

Next Stop:Germany - 28 mai, ora 16:00

In cadrul webinarului Next stop: Germany te vom ajuta sa te informezi si sa te descoperi care este cea mai potrivita optiune pentru viitorul tau academic. Consultantul IntegralEdu specializat pe studiul in Germania, Diana Luca, iti va oferi tot sprijinul necesar privind procesul de admitere, costuri, burse si surse de finantare disponibile in Germania, iar pentru aceia dintre voi ce isi doresc o escala in Austria, veti putea primi de asemenea informatii.

 

Diana Luca este consultantul educational IntegralEdu pentru programele de studiu din Germania, Austria si Elvetia si va sustine webinarul Next Stop: Germany. Ea este licentiata in Filologie, Engleza-Germana si a terminat un masterat in Comunicare si Relatii Publice. Din 2008, lucreaza in educatie alaturi de cei mai bine pregatiti oameni in domeniu intr-un mediu multicultural care a contribuit enorm la formarea acesteia profesionala, dar si personala.

 

 

 

 

Pentru mai multe informatii despre burse, inscrieri si admitere, va rugam sa completati formularul de inscriere sau sa o contactati direct pe Diana Luca la adresa: dluca@integraledu.ro.
Citeste si