Germania

Germania

Conform unui studiu din 2018, Germania atrage cei mai multi studenti internationali, dupa principalele tari vorbitoare de limba engleza. In 2016, in Germania erau oficial inregistrati cei mai multu studenti internationali, dupa SUA, Marea Britanie si Australia, iar in premiera, surclaseaza Franta la acest capitol. Conform "Wissenschaft weltoffen 2019"in anul 2016 erau inscrisi in formele de invatamant superior din Germania aproape 252.000 de straini care obtinusera examenul de bacalaureat in tarile de origine.

Un aspect important pe care universitatile germane pun accentul este cercetarea. Pentru studentii care doresc sa urmeze un program in psihologie, antropologie, filosofie sau sociologie, candidatura la una dintre aceste universitati de cercetare poate fi foarte competitiva si tintata spre studenti care au demonstrat rezultate exceptionale fata de un anumit domeniu.

Un alt tip de universitate care este foarte popular printre studentii internationali este Fachhochschule (FH), Universitatea de Stiinte Aplicate. Cursurile oferite aici pregatesc studentii pentru a se angaja in anumite profesii care nu au o orientare academica, precum tehnologia informatiei, asistenta medicala sau afaceri. Studentii nu pot obtine doctorate la o Fachhochschule.

In general, limba de predare este germana, asa ca studentii care vor sa urmeze o universitate in Germania trebuie sa aiba cunostinte adecvate ale limbii germane, dar exista si programe de studiu cu predare in limba engleza.

Taxe de studiu

Contributii pe semestru pentru institutiile de stat:

Taxe de studiu: 0 – 500 EUR

Contributii pe semestru pentru institutiile private:

Taxe de studiu: 9000 – 11000 EUR

Metode de finantare
Contact: Diana Luca
Email: dluca@integraledu.ro
Telefon: 0737.069.002