Scoala de tip College

Scoala de tip College

Experienta de scolarizare este esentiala, de aceea este foarte important sa ai parte de o atmosfera prielnica. Trebuie sa fii elevul potrivit in scoala potrivita. Si invers.

Reguli mai flexibile

Scoala de tip college simuleaza viata de student, intr-o oarecare masura. Spre deosebire de scolile de tip boarding, aici regulile sunt ceva mai flexibile, iar gradul de libertate al elevilor este mai mare.  Programul elevilor in afara orelor de curs nu este atat de riguros trasat ca intr-o scoala de tip boarding, iar modul in care iti gestionezi tipul de studiu este in sarcina ta. De aceea, este necesara o anumita maturitate si un simt al responsabilitatii bine dezvoltat.

Flexibilitatea nu exlude strictetea, astfel ca in camine vei respecta regulile interne si orele de sosire, vei avea parte de supravegherea personalului in permanenta, insa vei avea suficienta libertate sa iesi in oras cu prietenii si colegii.

Motivatie

Daca ai decis sa iti schimbi scoala si sa pleci departe de confortul atmosferei familiale, cu siguranta nu duci lipsa de motivatia de a-ti urma telurile academice. Intr-o scoala de tip college vei avea nevoie de o buna gestionare a resurselor proprii si de impunerea unui echilibru intre timpul dedicat studiului si cel dedicat socializarii.

Cazare

Si pentru ca scolile de tip college sunt in interiorul oraselor, este posibil ca locul tau de cazare sa nu fie chiar la o aruncatura de bat de scoala. Distantele variaza de la o scoala la alta si este posibil sa fie nevoie sa utilizezi mijloacele de transport in comun, sau poate chiar bicicleta.

Baza sportiva

Deoarece suprafata scolilor de tip college este limitata, de obicei acestea nu dispun de propria baza sportiva, insa subcontracteaza terenuri de sport si piscine de la alte institutii din oras.

Mese

Arareori o scoala de tip college iti va asigura toate cele trei mese zilnice. De cele mai multe ori, acestea ofera doar micul-dejun si cina, altele doar micul-dejun. Astfel ca, fie iti vei cultiva abilitatile culinare in bucataria comuna din camin, fie te vei increde in abilitatile bucatarului de la cantina colegiului.

Tinuta

Uniforma nu este cu titlu de obligativitate, insa cele mai multe scoli de tip college impun un anumit dress code.

Varsta

Majoritatea scolilor de tip college se adreseaza elevilor cu varsta minima de 14 ani. Daca nu ai atins acest prag, atunci este indicat sa te inarmezi cu putina rabdare.

 

Citeste si