Rolul unui consultant educational IntegralEdu in succesul tinerilor la licee de elita internationale

Rolul unui consultant educational IntegralEdu in succesul tinerilor la licee de elita internationale

Suntem in permanenta conectati la epicentrul educational global, urmarind dinamicile, intelegand schimbarile si deslusind locurile potrivite elevilor, indiferent de profilul academic si de aspiratii.
Experienta acumulata ne confirma in permanenta ca fiecare copil este unic, la fel si familia acestuia. De aceea, nu urmarim retete, ci incercam sa indicam cele mai potrivite optiuni in materie de programe educationale, tip de scoala si tara de destinatie pentru fiecare in parte. Cel mai important obiectiv este sa contribuim la crearea contextului prielnic pentru cultivarea placerii de a studia si de a se dezvolta al copilului.

Mai concret, serviciile pe care le oferim sunt:

1.  Ghidaj in alegerea tarii de destinatie
Fireste, oricare dintre tarile lumii dispune de o cultura unica, de programe educationale specifice si de tipuri de scoli diferite. Experienta noastra iti poate fi utila atunci cand vei dori sa faci o alegere.

2.  Indrumari privind alegerea unui program academic
Programele academice (GCSE, A Levels, IB, Canadian etc.) au caracteristici distincte, care definesc viitoarea cariera academica si profesionala a tinerilor. Noi iti vom oferi informatiile necesare pentru fiecare dintre acestea, evidentiind, in acelasi timp, oportunitatile oferite elevilor la terminarea fiecarui program.


3.  Pretestarea copilului la anumite materii
Inainte de stabilirea listei finale de scoli si licee la care vom incepe procedurile de admitere, pretestarea la anumite materii este esentiala. Testele corectate de profesorii nostri ne vor indica nivelul actual de pregatire al copilului, iar pe baza aceasta vom stabili etapele de pregatire si tipurile de scoli pe care le vom aborda.  


4.  Suport in procesul de alegere a unei scoli in strainatate
In lume exista mii de scoli private (independente). Fiecare are propriile metode in abordarea individuala a elevilor. Noi te vom ajuta pe tine si pe parintii tai sa o alegeti pe cea mai potrivita, in functie de abilitatile, de aspiratiile si de nevoile de dezvoltare personala ale tale.

5.  Asistenta pe durata procesului de inscriere si admitere
Vom pregati si depune in numele tau toate documentele necesare admiterii. Majoritatea scolilor de elita
solicita candidatilor sa sustina examene de admitere, pe care le putem organiza la sediul nostru sau la British Council.

6.  Mentinerea corespondentei cu scolile si liceele vizate
Procesul de admitere necesita contactul zilnic cu scolile din strainatate alese. Noi putem sa realizam acest lucru, urmarind si coordonand derularea intregului proces.

7. Organizarea vizitelor la scolile si liceele internationale vizate sau care au ofertat copilul
Dupa ce te-ai decis impreuna cu parintii tai asupra catorva scoli, ar fi indicat sa le vizitezi pentru a le analiza si a te intalni cu directorul in vederea admiterii. Noi vom stabili intalnirile si ne vom ocupa de calatoria si sederea ta si a parintilor tai la locul de destinatie.

8. Sprijin in cautarea de tutori
Ne oferim sprijinul in asigurarea de tutori pentru elevii sub 18 ani, care au ales sa studieze in Regatul Unit si Canada.

9.  Asistenta in alegerea corecta a materiilor
Admiterea la universitate poate depinde de tipul si numarul materiilor studiate in scoala gimnaziala si in timpul liceului. In functie de interesele si ambitiile tale, te putem indruma pentru a-ti face combinatia optima de materii.

10. Confirmarea locului la scoala aleasa
Pentru confirmarea inscrierii la scoala favorita, va fi necesara depunerea unor documente si efectuarea unui transfer bancar pentru achitarea depozitului solicitat de catre scoala. Noi facilitam legatura cu scoala si ne asiguram ca documentele necesare confirmarii locului si dovada de efectuare a platii depozitului de inscriere sunt transmise in timp util.

11. Sfaturi si asistenta privind pregatirile pentru plecarea la studii in strainatate
Prin agentia noastra de turism Integral Sunny Holidays putem sa ne ocupam de organizarea calatoriei, de gasirea unor zboruri convenabile si de emiterea asigurarilor medicale si de calatorie necesare tie si parintilor tai.

12. Mentinerea legaturii cu scoala pe durata studiilor copilului
Dupa instalarea ta la noua scoala, vom pastra legatura cu scoala pentru rezolvarea diverselor probleme  administrative sau personale.

13. Monitorizarea progresului si a rezultatelor 
Dorim sa ne asiguram ca te vei adapta cu usurinta noului mediu educational si ca performantele tale vor fi pe masura asteptarilor. De aceea, vom monitoriza indeaproape rapoartele transmise de catre tutorele academic, asigurandu-ne ca esti in mediul potrivit.

14. Consultanta privind continuarea studiilor in strainatate
Colegii nostri din departamentul dedicat studiilor superioare te vor indruma mai departe catre specializarile si universitatile dorite din strainatate.

 

Citeste si