Future is online - Webinars

Future is online  - Webinars

Suntem online pentru a va ajuta sa luati decizii informate, fiind constienti ca timpul petrecut acum ONLINE se va valorifica in viitorul OFFLINE.
 

Incepand cu 21 aprilie, am lansat o campanie nationala online pentru elevi, studenti si parintii acestora. Printr-o serie de seminarii online si workshopuri de dezvoltare personala vom oferi informatii actualizate si utile despre proceduri si cerinte de admitere, strategii pentru alegerea domeniului de studiu, care sunt cele mai ofertante programe ce pot fi urmate in cadrul universitatilor din strainatate, dar si modalitati practice prin care sa iti descoperi si dezvolti abilitatile pentru a-ti stimula parcursul academic si cariera. De asemenea, Universitati din Marea Britanie si Olanda vor sustine webinarii gratuite in cadrul camapaniei! Astfel, veti putea cunoaste profesorii universitari, sa discutati cu studentii actuali sau alumni si sa cunoasteti in detaliu procedurile specifice de admitere! 
 

Upcoming Webinars

 

Webinarii Universitati din Strainatate
 

Pentru ca ne dorim ca in aceasta perioada sa ai acces la informatii din diverse surse, campaniei #futureisonline se alatura si partenerii IntegralEdu. In perioada urmatoare, o parte dintre universitatile partenere IntegralEdu vin in sprijinul vostru si va stau la dispozitie online, prin reprezentantii birourilor de admitere, profesorilor sau actualilor studenti, pentru a discuta despre: Care sunt cele mai populare domenii de studiu, experienta de student in straintate, lectii demonstrative pentru cele mai populare domenii sau sesiuni de Q&A. Webinariile sunt gratuite!

 

 

Bangor University 
  Data: 9 iunie
  Ora: 16:00 

Fondata in 1884 Universitatea Bangor are o lunga traditie de excelenta academica.
Universitatea este alcatuita din trei colegii ce adapostesc peste cincizeci de centre de cercetare de specialitate, acoperind domeniul artelor, stiintelor umaniste cat si al stiintelor exacte. Totodata investitiile recente ale universitatii constau in amenajarea a 600 de noi camere de camin in St Mary’s Student Village. 
In cadrul webinarului o sa aveti oportunitatea de a discuta cu un reprezentant al universitatii despre programele de licenta si master, procedurile de admitere, costuri si burse. De asemenea, webinarul include o sesiunde de Q&A  pentru a va raspunde punctual la fiecare intrebare. 

 

 

 

University of Lancaster
  Data: 17 iunie
  Ora: 16:00 
Host: Tom Malcolm 

Universitatea britanica din Lancaster este cel mai mare institut de cercetare din Regatul Unit. Infiintata in 1964, universitatea este una dintre putinele universitati din Marea Britanie care au un sistem de colegii, dintre care opt sunt disponibile pentru programele de licenta si un colegiu pentru programele de master.
In cadrul webinarului o sa puteti discuta cu Tom Malcolm, reprezentant al universitatii despre noile cerinte de admitere, viata in campus si avantajele de a studia in cadrul Lancaster University. 
De asemenea, webinarul include o sesiunde de Q&A pentru a va raspunde punctual la fiecare intrebare. 
 

 

 

Past Webinars

Daca ati ratat unul din webinariile noastre, insa va doriti mai multe informatii legate de subiectul abordat in cadrul acestora, va puteti inregistra aici pentru o sedinta de consultanta GRATUITA cu unul din consultantii nostri educationali.

 

Webinarii Universitati din Strainatate

 

Breda University of Applied Sciences
  Data: 11 mai
  Ora: 16:00 
  
Breda University of Applied Sciences are o puternica orientare internationala, aici studiind peste 6500 de studenti din mai mult de 50 de tari. 
Procesul educational este format dintr-o serie de cursuri, activitati pentru proiecte reale, calatorii si stagii de studiu, scopul fiind stimularea initiativei proprii. Astfel 
studentii obtin o pregatire de exceptie pentru realizarea lor profesionala la nivel international.
In cadrul webinarului o sa puteti discuta cu un Student Ambasador din Romania care o sa va raspunda tuturor intrebarilor legate de viata unui student international, costuri de trai, programe universitare si multe altele. 
 

 

 

De Montfort University 
  Data: 12 mai
  Ora: 16:00 

Universitatea, situata la mai putin de o ora de centrul Londrei, este recunoscuta drept una dintre cele mai creative institutii din Marea Britanie. Multe din programele sale sunt in top 30 in Regatul Unit, iar domeniile importante precum arhitectura, sunt chiar in top 10. 

In cadrul webinarului o sa puteti discuta cu unul din studentii actuali ai programului de Business and Marketing din cadrul De Montfort University. Andrei o sa va povesteasca despre experienta sa, impresii, cum arata cursurile online in aceasta perioada, cat si cele dinaintea pandemiei. De asemenea el va raspunde la intrebarile voastre legate de campus, oras sau programul de studiu. 


 

York St John University 
  Data: 14 mai
  Ora: 16:00 

 York St. John University este o universitate ce ofera programe de inalta calitate si recunoscuta pentru excelenta academica si comunitatea strans legata.
De asemenea, dispune de un campus bine organizat in centrul orasului istoric York. Investitia recenta in acest campus, in valoare e 100 de milioane de lire sterline ofera studentilor o mare varietate de optiuni pentru cazare in zone convenabile. 
In cadrul webinarului se va pune accent pe programul de Computer Science despre care va vorbi Dr Aminu Usman
.
Cum se desfasoara cursurile, care este procedura de admitere si specificatiile programului, puteti afla din confortul propriei case de la reprezentatul universitatii!


 

 

The Hague University of Applied Sciences 
  Data: 15 mai
  Ora: 16:00 

The Hague University este un reprezentant de elita al institutiilor de invatamant olandez cu orientare profesionala. Universitatea dispune de un campus impresionant si de dotare tehnologica moderna. Predarea se realizeaza in grupuri mici, scopul fiind acordarea unei atentii personale, deosebite din partea profesorilor, fiecarui student. De asemenea, acestia au posibilitatea efectuarii unui transfer, timp de un semestru, la o universitate partenera dintr-o alta tara. 
In cadrul webinarului o sa fie prezenti atat un reprezentant al universitatii, un student ambasador, cat si un Alumn! Astfel puteti afla mai multe despre programele de studiu, despre viata in campus sau despre oportunitatile dupa absolvire.

 


 


Anglia Ruskin University 
  Data: 18 mai
  Ora: 16:00 
Host: Salvatore Genovesi

Anglia Ruskin University este o universitate inovatoare, moderna, cu studenti internationali din peste 185 de tari. Punctele forte ale universitatii sunt date de facultatile de Arta, Drept & Stiinte Sociale Medicale, Asistenta Sociala & Educatie, Medicina, Stiinte & Scoala Lord Ashcroft de Business International, precum si de cele sase institutii de cercetare. 
In cadrul webinarului o sa aveti oportunitatea de a discuta atat cu un student ambasador, Lorena Monenciu, cat si cu un reprezentant al universitatii despre internshipuri, cazare, costuri si alte detalii esentiale pe care trebuie sa le cunoasteti daca va doriti sa studiati in strainatate. 

 

 

Middlesex University
  Data: 19 mai
  Ora: 16:00 
  Host
Denis Tsvetkov
Practical. Forward thinking. Inclusive.


Midddlesex University London este recunoscuta pentru abordarea personalizata de invatare si cercetare axata pe experienta si obtinerea de abilitati practice. Astfel aceasta se pozitioneaza in Top10 universitati din Marea Britanie in ceea ce priveste salariul absolventilor (Parthenon Group, 2011).

In cadrul webinarului veti putea discuta cu 
Denis Tsvetkov, Design Engineering Lecturer, si cu unul din alumnii universitatii. Astfel, va deschidem portile atat catre experienta si perspectiva studenteasca cat si cea academica. 

 

 


University of East London
  Data: 20 mai
  Ora: 16:00 
 

  University of East London este o universitate moderna ce beneficiaza de un campus ultra modern, Docklands Campus, deschis in anul 2000. Acesta este primul campus universitar nou din Londra din ultimii 50 de ani. Pe langa investitiile in echipamente, biblioteci si campusuri, University of East London ofera burse  substantiale studentilor sai. 
 In cadrul webinarului o sa discutati atat cu un profesor al universitatii ce va poate prezenta aspectele academice ale programelor de licenta sau master, cat si cu un alumn al universitatii despre experienta si oportunitatile pe care le-a avut.

 

 

 

 University of Central Lancashire
  Data: 21 mai
  Ora: 16:00 
Host:Oliver Kerr


 UCLan este una dintre cele mai mari universitati din Marea Britanie, cu 32.000 de studenti si isi propune sa ofere o experienta excelenta fiecaruia dintre ei. Universitatea este pozitionata in top 10 universitati moderne din tara. 

Tema abordata in cadrul webinarului este Deepfakes - Putem avea incredere in ceea ce vedem?
Cat de des vedeti continutul online, fie ca este vorba de text, imagini sau videoclipuri si puneti la indoiala autenticitatea lor? In ultimii ani incepem sa vedem o crestere a continutului, care a fost generata doar cu ajutorul Inteligentei artificiale. Veti acoperi astfel modul in care au fost generate aceste „Deepfakes” , cum au creat un continut foarte convingator si altele nu atat de convingatoare, avantajele si dezavantajele acestei tehnologii, precum si o scurtă introducere in modul de functionare.

 

 

University of Westminster
  Data: 22 mai
  Ora: 16:00 
Host:
Michele Raimondo

University of Westminster are o istorie de 175 de ani si a fost numita una dintre 100 cele mai bune universitati internationale din lume si printre primele 10 din Londra in clasamentele facute de Times Higher Education.
 Cele trei campusuri din centrul Londrei (Cavendish, Marylebone si Regent) si campusul din Harrow gazduiesc impreuna peste 20 000 de studenti. 
In cadrul webinarului o sa aveti oportunitatea de a discuta cu Michele Raimondo despre programele de licenta si master oferite de universitate, procedurile de admitere, costuri si burse. De asemenea, webinarul include o sesiunde de 
Q&A  pentru a va raspunde punctual la fiecare intrebare. 

 

Workshopuri de dezvoltare personala
 

Universitatile si locurile de munca ale secolului 21 solicita mai mult decat note perfecte pentru admitere sau deprinderi tehnice pentru a avea succes in cariera. Prin participarea la Workshopuri de dezvoltare personala vei incepe sa remarci un pattern al obiectivelor tale, descoperi ramuri noi pe care sa le exploatezi si este mai probabil sa iti poti descoperi si justifica argumentat unele abilitati. De-a lungul anilor ne-am dat seama care sunt caracteristicile pe care universitatile le cauta in mod normal la viitorii studenti, iar ca urmare am propus urmatoarele sesiuni menite sa va ajute sa subliniati aceste abilitati. Pentru ca #InvestimInEducatiaTa iti oferim participare gratuita la unul din worskhopurile de mai jos daca participi la minim doua dintre acestea.

 


Train your Wallet - Financial Education
Data: 24 aprilie
Ora: 14:00

HostGeorge Marchidan
Cost: 300 lei

Mai putin de 5% dintre romani reusesc sa raspunda corect la intrebari de baza in  educatia financiara cu referire la rate, calcularea dobanzilor sau inflatie. Notiunile de educatie financiara dobandite inainte de inceperea facultatii  sau inainte de a accesa piata muncii sunt cruciale pentru viitorii adulti si reprezinta un fundament solid pentru success si securitate financiara. Statutul de student vine cu responsabilitatea gestionarii unui buget si reprezinta momentul perfect pentru a dezvolta si imbogatii abilitatile financiare.
Prin workshop-ul Train your wallet ne dorim sa punem bazele unei educatii  financiare si sa raspundem intrebarilor precum: Cum imi stabilesc obiectivele financiare? Cum functioneaza economia, sistemul bancar si cum ma afecteaza? Cum se calculeaza dobanzile? Ce inseamna planificare financiara? 

Pe scurt, ne dorim sa dezvoltam abilitati financiare pe care le veti testa din plin in perioada facultatii. 


 

  Your inner Shakespeare - Academic Writing
  Data
: 28 aprilie

  Ora: 14:00
  HostDiana Dobrescu
  Cost: 300 lei

 Ai intrat la universitatea dorita, insa din primul semestru de facultate profesorii iti cer sa prezinti diferite proiecte si lucrari scrise in scopuri academice. De unde incepi? Descrii, povestesti, iti dai cu parerea? Copiezi de pe Internet? Acest banal eseu, de fapt, trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. 
La workshopul nostru de Academic Writing vei invata nu doar structura si principalele caracteristici ale scrierii academice, ci vei intelege importanta originalitatii si a citarii, a problemelor morale pe care le ridica plagiatul.
Atelierul acopera trei elemente ale scrierii academice (definitii,  structura, bibliografie) si iti ofera sansa de a participa in mod interactiv cu idei si pareri critice in analiza exemplelor de text si de plagiat.

Inscrie-te la workshopul Your inner Shakespeare si, dupa numai trei ore, vei sti sa scrii un plan de eseu, sa urmezi o structura clara si un limbaj adecvat, precum si cum sa utilizezi ideile marilor savanti si filosofi intr-unul dintre cele mai notorii stiluri de citare.

 


If P, than Q. P=>Q - Critical Thinking
Data 29 aprilie
Ora: 14:00

HostVlad Tanasoiu
Cost: 300 lei

Este imperativ sa luam masuri in privinta incalzirii globale?  Ar trebui ca dreptul de vot sa fie un drept de care sa beneficieze exclusiv persoanele educate?  
Cu totii avem o opinie intuitiva in privinta unor astfel de dileme, dar, ceea ce nu cunosc cei mai multi oameni este ca exista o metoda obiectiva de a judeca argumentele pro si contra unui anume punct de vedere. Aceasta metoda este gandirea critica, una dintre cele mai cautate abilitati in mediul academic. 


Workshop-ul de fata este dedicat dezvoltarii abilitatilor de a aplica gandirea critica intr-o maniera riguroasa, non-intuitiva, propunandu-si informarea si pregatirea participantilor sa isi consolideze capacitatea de analiza argumentativa.


    Abilitati vitale pentru joburile viitorului
  Data
: 5 mai

  Ora: 14:00
  Host: Elena Ostache
  Cost: 300 lei


Ce ne rezerva piata muncii si cum vor arata meseriile viitorului? Vom afla impreuna, intr-un atelier dedicat celor care vor sa afle care sunt abilitatile esentiale si cum ne putem pregati pentru o lume digitalizata, automatatizata si complet diferita de fata de cum o stim astazi. 
Care sunt domeniile in care se angajeaza / se va angaja si unde exista lipsa de specialisti? Care sunt studiile necesare pentru aceste domenii?
Care sunt competentele necesare pentru ele?

 


 Setarea obiectivelor si NLP
Data
: 6 mai
Ora: 14:00

Host: Bianca Coropceanu
Cost: 300 lei

Setarea obiectivelor este esentiala atunci cand discutam de implinirea telurilor si atingerea succesului. Sa ai un plan structurat pas cu pas atunci cand iti stabilesti un obiectiv indiferent cat de mare sau de mic, este ca și cand ai pleca in calatoria vietii tale cu o harta. Stii exact unde vrei sa ajungi si care e urmatorul hop pana la destinatie. NLP-ul este metoda de disciplinare mentala, ce te va ajuta sa te tii de plan fara sa dai "skip" niciunui task. 


Daca destinatia ta este "Universitatea", atunci te invitam sa participi la  un workshop dedicat tie care sa te ajute la 
auto-disciplinare prin NLP si setarea unor obiective specifice si realizabile, precum alegerea domeniului de studiu 
Alatura-te noua si hai sa desenem impreuna harta drumului tau catre Universitate.
 


 

 

Seminarii online pentru elevi, studenti si parinti

Participarea este complet gratuita si necesita doar inregistrare prealabila. De asemenea, puteti participa la mai mult de o sesiune, in acest scop trebuie doar sa indicati preferintele dvs. in formularul de inregistrare.

Experienta ne-a demonstrat ca decizia de a studia trebuie sustinuta prin timp acordat acumularii de informatie avizata si planificarii minutioase. Tocmai pentru ca in cazul pregatirii pentru studiu in strainatate nu exista prea devreme prin intermediul seminariilor online veti primi informatii concrete despre:  

  • Metode de predare si stilul de viata in principalele destinatii de studiu
  • Cele mai populare domenii de studiu din strainatate
  • Cerinte de admitere, testari solicitate si perioada de admitere
  • Taxe de scolarizare, costuri de trai si posibilitati de finantare

 


Dobby wants a Master 
Data: 21 aprilie  
Ora: 16:00
Host
Gabriel Rusu

Studierea unui program de master in strainatate este o modalitate excelenta de a-ti imbunatati sansele pe piata muncii sau de incepe o cariera in domeniul cercetarii. Trebuie sa fii constient ca programele de master sunt dintre cele mai diverse, sunt specializate si au stiluri diferite de predare ceea ce inseamna ca sunt multe criterii pe care trebuie sa le iei  in calcul cand selectezi programul de studiu.
Prin acest seminar online raspundem tuturor intrebarilor importante pe care le-ai putea avea cu privire la studierea unui master in strainatate:de la tipuri de universitati, metode de finantare, pana la cerinte de  admitere, taxe de scolarizare, burse si oportunitati de finantare.


 

  
Study abroad Essentials  
Data
:
 22 aprilie

  Ora: 16:00
  Host: Ana Maria Papp
 
  A aplica la studii in strainatate presupune in general un set de pasi pe care     trebuie sa ii stapanesti si sa ii controlezi: exploreaza optiunile, identifica domeniul, evalueaza sansele, respecta termenele limita, pregateste dosarul de admitere, transmite-l catre institutii….apoi asteapta. Daca la partea de asteptare nu te putem ajuta   foarte mult, cu siguranta suntem langa tine pentru a ne asigura ca toti   ceilalti pasi sunt parcursi corect si riguros. Tocmai de accea ne dorim sa   incepem aceste demersuri cat mai curand cu putinta, iar primul pas   este informarea.


Seminarul Study Abroad Essentials este dedicat elevilor din clasele IX, X, XI si parintilor acestora, care isi doresc sa exploreze variantele de studiu in strainatate. In cadrul acestei intalniri vom discuta despre:
-Destinatii de studiu
-Alegerea domeniului de studiu
-Cum poti sa perfectionezi dosarul de admitere
-Costuri, burse si metode de finantare


 


The Netherlands, first one on the right
Data 23 aprilie

Ora: 16:00
Host: Lucian Bratu

Sistemul de invatamant din Olanda se regaseste printe cele mai vechi si  cele mai respectate sisteme educationale la nivel mondial. Daca la  acest fapt adaugam si varietatea de programe cu predare in limba Engleza (93% din populatia Olandei este vorbitoare de limba engleza) putem  sa ne dam seama  de   ce Olanda este una dintre cele mai populare destinatii de studiu din Europa.
In cadrul seminarului The Netherlands, first one on the right vom raspunde intrebarilor despre calendarul de admitere, ce inseamna numerus fixus, ce documente trebuie sa pregatesti, ce tip de test de limba engleza trebuie sustinut,   ce optiuni de cazare exista,  taxe de scolarizare si metode de finantare.


 

 
  
What is your future career?
  Data
: 27 Aprilie

  Ora: 16:00
  HostDiana Moisa

 Cu mii de optiuni la dispozitie, cum vei alege o cariera potrivita pentru tine? Daca nu ai idee despre ce ti se potriveste, sarcina poate parea dificila.   Din fericire, nu este. Ai nevoie doar de un proces organizat de selectie care sa iti maximizeze sansele de a lua cea mai buna decizie.
Prin intermediul seminarului What is your future career? Iti propunem cateva strategii care sa te ajute sa iei decizii in ceea ce priveste viitoarea cariera sau alegerea universitatii dar si a descoperirii de abilitati si aptitudini.

 

 


                                          The Ox's Bridge
                                            Data
: 30 aprilie
                                               Ora: 16:00

                                         HostCatalina Arhire

Oxford si Cambridge („Oxbridge”) ocupa un loc aparte in gandul oricarui potential student in strainatate, acestea nu sunt doar cele mai faimoase universitati din Marea Britanie si doua dintre cele bine cotate universitati din lume – ele sunt si diferite de alte institutii printr-o serie de caracteristici proprii. Ca sa poti fi acceptat la una dintre aceste este important sa intelegi ce le face diferite.
Prin intermediul seminarului The Ox’s Bridge ne propunem sa discutam despre: calendarul academic, procedura de admitere, teste specifice si chestionare suplimentare, interviul de selectie, costuri de trai, burse si metode de finanatare, colegii si sistemul de predare.


 Pathway to Medicine
  Data: 08 mai
  Ora: 16:00 
  HostElena Ostache


Te-a interesat dintotdeauna ideea ca poti participa la imbunatatirea starii de sanatate a oamenilor? Esti curios, ai abilitati interpersonale dezvoltate si poti lucra bine in echipa? In acest caz, mai mult ca sigur te-ai gandit si la varianta de a studia Medicina. Medicina este o meserie vocationala, care iti permite sa dezvolti atat abilitati practice si clinice specific domeniului, cat si atributele personale si profesionale esentiale pentru a te putea numi MEDIC.Oriunde in lume, scolile de medicina sunt foarte competitive, iar candidatura nu este un proces pe care sa il parcurgi superficial, trebuie sa alegi universitatea cu grija, sa verifici cerintele de admitere specifice, sa te incadrezi in termene limita stricte, sa iti faci o idee despre sistemul medical din tara in care vei studia. 
Pentru a iti usura misiunea, in cadrul seminarului Pathway to Medicine te vom ajuta sa intelegi toate aceste lucruri.


Seminariile sunt organizate de consultantii IntegralEdu. Prin prisma anilor de experienta, parteneriatelor consacrate cu institutii de invatamant din intreaga lume si in calitate de organizatori ai World Education Fair, acestia sunt cei mai in masura sa ofere informatii actualizate si utile prin intermediul seminariilor si sesiunilor individuale de consultanta online.

Stiai ca:

Pana in anul 2030, intre 60 si 80% dintre colegii tai de generatie vor avea o profesie care inca nu a fost inventata? Tu unde o sa te afli?

Marile companii din lume lucreaza deja cu institutiile din strainatate pentru a pregati viitoarele generatii sa se adapteze schimbarilor. E timpul sa te pregatesti si tu! Care sunt punctele tale forte si punctele slabe, ce te motiveaza si care este mediul propice pentru dezvoltare?

 

Completeaza formularul de inscriere si alege webinariile potrivite pentru tine!

 

 
 
Citeste si