Examenele publice GCSE / A-Level, din vara 2021 - sub semnul intrebarii

Examenele publice GCSE / A-Level, din vara 2021 - sub semnul intrebarii

Viteza cu care se raspandeste noua tulpina de Coronavirus in Marea Britanie a determinat guvernul britanic sa anunte in seara zilei de 4 ianuarie 2021, necesitatea instalarii celui de-al treilea lockdown national, de la debutul acestei pandemii. 


Ca urmare a noii situatii, toate scolile din Marea Britanie sunt nevoite sa treaca din nou in regim de studiu online, fapt care atrage, aproape inevitabil, dupa sine anularea examinarilor publice GCSE (Year 11) si A-Level (Year 13) programate pentru vara 2021. 


Boris Johnson a precizat in aceeasi seara ca „Realizam faptul ca aceste masuri fac imposibila desfasurarea normala a examinarilor din aceasta vara. Secretariatul Educatiei va colabora cu Ofqual pentru pregatiri alternative ale acestora.”    


In acest moment, nu se cunosc detalii cu privire la conditiile alternative de desfasurare ale acestora, insa va vom tine la curent cu toate noutatile. 
Unul dintre posibilele scenarii este ca notele si evaluarile profesorilor sa inlocuiasca rezultatele la examenele anulate, asa cum s-a intamplat si in vara anului trecut, acestea fiind transmise catre comisiile de examinare, impreuna cu dovezi clare ale performentelor fiecarui elev. 


Pentru a face fata oricarui tip de scenariu, recomandam ca elevii, indiferent de programul academic de studiu (GCSE, A-Level, BTEC etc.), sa ramana curiosi, exploratori si implicati in procesul de invatare, si sa depuna efortul necesar pentru a obtine rezultate pe masura la evaluarile scolare. Astfel, usile universitatilor dorite sau ale angajatorilor vor ramane deschise.

Pana in prezent, organizatia International Baccalaureat nu a facut niciun anunt oficial legat de modul de desfasurare a examinarilor din vara 2021, insa va tinem la curent. 

Sursa aici.