Burse de pana la 75% oferite de scoli si licee din intreaga lume pentru anul academic 2020-2021

Burse de pana la 75% oferite de scoli si licee din intreaga lume pentru anul academic 2020-2021

Unul dintre liceele independente cu traditie in Marea Britanie, St. Bees School, ofera elevilor romani burse ce sustin 75% din taxele anuale. Reducerea se aplica costurilor aferente scolarizarii, cazarii si meselor si se acorda candidatilor ce urmeaza sa fie admisi in programul A-Levels (respectiv, ultimii doi ani de studiu liceal), cu incepere din septembrie 2020. Aplicatiile se pot depune cu ajutorul consultantilor IntegralEdu, pana la finalul lunii mai a anului in curs.  Acordarea acestor burse se va face in urma analizei dosarului si a unui interviu de admitere, ce va avea loc online.

Fondata in anul 1583, scoala St. Bees se poate mandri, pe buna dreptate, cu istoria si traditiile sale. Beneficiaza de o localizare remarcabila in regiunea Cumbria din nord-estul Angliei, in apropierea marii si a parcului national Lake District, aflat in patrimoniul mondial UNESCO. Absolventii scolii au obtinut de-a lungul timpului, rezultate excelente la examenele de finalizare a liceului, ceea ce le-a oferit posibilitatea de a-si continua studiile la universitati de top. St. Bees School a trecut recent printr-un proces de modernizare atat la nivelul programei scolare cat si al dotarilor si serviciilor oferite. Un obiectiv esential al scolii este pregatirea holistica a elevului, atat la nivel academic cat si personal.
 

Alte scoli si licee din strainatate care ofera burse de studiu:


D`Overbroeck`s College (Marea Britanie) ofera, in urma rezultatelor bune la examenul de admitere, pana la 6000 lire sterline, reducere din taxa de scolarizare pentru cei care sunt admisi in programul IGCSE (International General Certificate of Secondary Education, primii doi ani de liceu). Iar pentru cei admisi in programul A-levels (ultimii doi ani de studiu liceal), colegiul sustine 25% din taxa de scolarizare.

Oxford Sixth Form College (Marea Britanie) ofera burse ce acopera pana la 40% din taxa de scolarizare pentru elevii admisi in programele A-levels sau BTEC.

Collège & Lycée Saint-Charles (Elvetia) acorda burse (Prestige scholarships) elevilor ce aplica pentru programul IB (International Baccalaureate). Cuantumul bursei este de 5000 franci elvetieni/ an (10.000 franci elvetieni/ 2 ani, respectiv pentru clasele a 11-a si a 12-a).

MPW (Marea Britanie) acorda burse de merit elevilor ce dovedesc o excelenta pregatire academica sau in domenii artistice, iar valoarea acestora variaza intre 10% si 50 % reducere din taxa de scolarizare. 

Pe langa liceele independente (private) din Marea Britanie, cu un pret mediu de 35.000 lire sterline/an (ce acopera taxele de scolarizare, cazare si masa), exista si licee tip academie (de stat) care au taxa de scolarizare subventionata de guvernul britanic. Astfel, parintii elevilor britanici si europeni acopera pentru copiii lor, exclusiv taxele de cazare si masa. Media costurilor unui astfel de liceu este de 13.000 lire sterline/an.

Este important de mentionat faptul ca, pana la data de 31 decembrie 2020, toti copiii din tarile membre ale Uniunii Europene vor continua sa aiba dreptul sa acceseze scolile/liceele de stat din Marea Britanie. La acest moment, nu sunt disponibile informatii cu privire la mentinerea acestei prevederi si pentru anul academic 2021-2022.
 

Pentru mai multe informatii despre burse, inscrieri si admitere, va rugam sa completati formularul de inscriere pentru consultanta educationala, sau o puteti contacta direct pe Raluca Niculae, manager departament studii gimnaziale si liceale in cadrul IntegralEdu, la adresa: raluca@integraledu.ro.


Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educational pentru studii in strainatate si pentru programele Work and Travel in SUA, cu birouri de consultanta in Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi si Timisoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienta internationala de peste 27 de ani in oferirea de informatii elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din intreaga lume. IntegralEdu organizeaza cele mai mari targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume.

Pentru mai multe informatii puteti accesa  www.integraledu.ro, www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro.

Citeste si