Bursa de 75% reducere din taxele de scolarizare la The National Mathematics and Science College

Bursa de 75% reducere din taxele de scolarizare la The National Mathematics and Science College

The National Mathematics and Science College din Marea Britanie ofera prin concurs, o bursa de 75% reducere din taxele de scolarizare si alte burse cuprinse intre 20% si 50%

 

The National Mathematics and Science College (NMSC) din Coventry (UK) organizeaza impeuna cu IntegralEdu un concurs de burse adresat elevilor care in prezent studiaza in clasele a 9-a si a 10-a si doresc sa-si continue studiile in Marea Britanie, in vederea obtinerii diplomei de bacalaureat A-levels. 
 

Premiul cel mare, bursa de 75% reducere din taxele de scolarizare, va fi oferit candidatului cu abilitati deosebite in domeniul stiintelor exacte, care va dovedi ca doreste sa aprofundeze studiile intr-un colegiu ce pregateste elevii, in vederea admiterii la universitati de top din intreaga lume. Sunt oferite si alte burse cu valori cuprinse intre 20% si 50% reducere din taxele de scolarizare, in functie de rezultatele obtinute de candidat, in urma competitiei. 

Reducerea se aplica costurilor aferente scolarizarii si se acorda candidatilor ce urmeaza sa fie admisi in programul Pre A-levels (year 11) si A-Levels (respectiv, ultimii doi ani de studiu liceal in Marea Britanie, year 12 + year 13), cu incepere din septembrie 2020.   
 

Despre The National Mathematics and Science CollegeNMSC este localizat in Coventry, un oras vibrant din punct de vedere cultural, cu numeroase locatii istorice precum castelul medieval Warwick sau Coventry Cathedral.
 

NMSC are ca misiune, exceleta academica in domeniul STEM (stiinta, tehnologie, inginerie si matematica) si pregateste elevii cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani in vederea candidaturii cu succes pentru admiterea in cadrul celor mai renumite universitati din domeniu, la nivel mondial: Oxford, Cambridge, Harvard, MIT, Yale, Princeton etc.
 

Elevii aleg sa studieze la A-levels materii din domeniul  STEM ce le vor spori sansele de reusita la universitati de top, dar si la angajare. Studiul stiintelor dezvolta abilitati transferabile cum ar fi gandirea critica, rezolvarea problemelor sau lucrul in echipa si ofera absolventilor sansa de a fi angajati in domenii creative, inovatoare dar si profitabile. Studiul materiilor STEM este esential viitorilor specialisti in domenii precum: medicina, drept,  business & finance, inginerie sau arhitectura. Anual, elevii colegiului castiga primele locuri la olimpiade de matematica, fizica si chimie iar rezultatele in urma evaluarilor de finalizare a studiilor liceale sunt exceptionale.

Pe langa pregatire pentru universitati de top, elevii pot participa la programe de leadership precum The Parliamentor programme, sub supravegherea unui membru al parlamentului britanic.

 

Documente necesare in vederea inscrierii la concurs

 

 • Copie dupa pasaport/ CI
 • Foi matricole din ultimii 2 ani de studiu (traduse in lb. engleza de catre un traducator autorizat)
 • Copie dupa certificat de competenta lingvistica IELTS/ Cambridge/ TOEFL, daca exista (nu este o cerinta obligatorie)
 • Alte copii dupa diplome relevante (olimpiade/ concursuri/ competitii academice), daca exista (nu este o cerinta obligatorie)

 

Etapele desfasurarii concursului


Finalizarea inscrierilor: 21 iunie 2020

Probele de concurs vor avea loc la data de 23 iunie 2020, online*

Interviu de admitere: 6 iulie 2020

Anuntarea rezultatelor competitiei: 8 iulie 2020

*candidatii ce nu au posibilitatea de a sustine probele de concurs online, le vor putea sustine in cadrul sediul IntegralEdu din Bucuresti, daca ne vor comunica aceasta situatie in prealabil.

 

Care sunt probele de concurs?

 

 • Test de matematica (60 min)
 • Scholarship test (matematica + eseu in lb. engleza*) (90 min)
 • Interviu academic cu directorul departamentului de matematica si directorul colegiului

*Nivelul solicitat, de cunoastere al limbii engleze: B2

 

In ce va constau probele de concurs?


Limba engleza (eseu)

Evaluarea la limba engleza este conceputa atat pentru determinarea nivelului de cunostinte cat si pentru a oferi o perspectiva asupra abilitatilor de gandire critica ale candidatului.

Posibile subiecte:

 • Care crezi ca este cea mai revolutionara inventie din istorie? Descrie si argumenteaza.
 • Cum crezi ca se va schimba lumea in urmatorii 100 de ani?
 • In ce mod, stiinta si tehnologia ne fac viata mai usoara?
 • Esti de acord cu afirmatia: stiintele exacte sunt cele mai importante materii de studiu? Argumenteaza.


Matematica

Pentru a fi pregatit pentru examen, consultantul IntegralEdu iti va pune la dispozitie tematica de concurs si exemple de subiecte, din anii anteriori.


Interviul academic

Candidatii ce vor finaliza cu succes probele de examen vor fi invitati la o discutie cu directorul colegiului si al departamentului de matematica. Pe durata interviului vei avea ocazia sa discuti despre performantele tale academice, preocupari extra-scolare dar si asteptari, veti discuta pe baza rezultatelor testarii si vei avea ocazia sa afli mai multe despre oportunitatile pe care ti le poate oferi colegiul. Interviul va dura aproximativ 30 de minute.

                                                                                   

 

Pentru mai multe informatii despre colegiu si inscriere la competitie, va rugam sa completati formularul de inscriere sau sa o contactati direct pe Raluca Niculae, manager departament studii gimnaziale si liceale in cadrul IntegralEdu, la adresa: raluca@integraledu.ro.

 

Despre IntegralEdu
IntegralEdu este cel mai important consultant educational pentru studii in strainatate si pentru programele Work and Travel in SUA, cu birouri de consultanta in Bucuresti, Constanta, Craiova, Galati, Iasi si Timisoara. Grupul de firme INTEGRAL are o experienta internationala de peste 27 de ani in oferirea de informatii elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din intreaga lume. IntegralEdu organizeaza cele mai mari targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume.

Pentru mai multe informatii puteti accesa  www.integraledu.ro, www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro.

Citeste si