Burse

26 feb. 2019 admin 643 views
Burse

Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale. Acestea se traduc prin reducerea partiala a costurilor de scolarizare, iar procentele difera de la un caz la altul, in functie de bugetul anual alocat de fiecare institutie in parte.

Tipurile de burse pe care le intalnim sunt: academice, sportive, muzicale sau artistice (fie ca vorbim de arte plastice, performative etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.

Mai jos, puteti vedea o parte dintre scolile partenere IntegralEdu care ofera burse.

Daca vrei sa studiezi in Marea Britanie, Elvetia, Germania, Olanda sau SUA, incepand cu septembrie 2019, acum ai ocazia sa te inscrii in competitia pentru bursele de studiu! Pentru a fi eligibil pentru o bursa, este necesar sa fii un elev cu rezultate scolare foarte bune, sa ai un nivel ridicat de cunoastere a limbii in care vei invata si sa fii pregatit sa studiezi departe de casa. Recomandam participantilor care doresc sa aplice pentru o bursa, sa aiba la ei foaia matricola cu notele obtinute in ultimii trei ani de studiu, in original si tradusa in limba engleza de un traducator autorizat.

 

Abbey DLD Group, Marea Britanie

Abbey DLD Group include cinci colegii private de renume din Cambridge, Londra si Manchester. Toate colegiile au o abordare comuna si aplica aceleasi principii de formare in vederea atingerii obiectivului principal si anume alegerea celui mai adecvat program de studiu pentru obtinerea unor performante academice excelente. Acest lucru ete realizat prin intermediul metodelor inovative de predare, mai exact prin abordarea individuala a nevoilor fiecarui elev.

Se ofera burse pentru excelenta academica elevilor care aplica pentru admiterea in septembrie 2019.

Cuantumul bursei: pana la 40% din taxa de scolarizare.

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academice excelente in ultimii doi ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Teste de admitere
 • Interviu cu directorul scolii

 

Amadeus International School Vienna, Austria

Amadeus International School Vienna este o scoala internationala, situata in inima capitalei mondiale a muzicii clasice – Viena. Pe langa pregatirea intensiva in cadrul programului academic International Baccalaureate, scoala ofera elevilor posibilitatea de a-si dezvolta talentul muzical la Academia de Muzica Amadeus, parte integranta a scolii.

In fiecare an scoala ofera un anumit numar de burse pentru elevii supradotati si talentati, laureati ai diverselor festivaluri. In cadrul World Education Fair se ofera urmatoarele burse:

 • Doua burse academice, elevilor care aplica pentru programul IB
 • O bursa de muzica, elevilor foarte talentati care isi vor continua studiile la Conservator
 • Burse academice si artistice, elevilor cu rezultate excelente.

 

Cuantumul bursei: pana la 100% din taxa de scolarizare pentru bursele academice oferite elevilor ce aplica pentru programul IB. Pentru celelalte burse academice, muzicale si artistice cuantumul bursei va fi stabilit in functie de rezultatele obtinute la testele de admitere, interviu, auditie si de bugetul disponibil al scolii.

Nu se aplica taxa de inregistrare, in valoare de 250 euro, elevilor care pornesc procedura de admitere pe durata World Education Fair.

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academice excelente in ultimii doi ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Inregistrari audio sau video care sa faca dovada abilitatilor muzicale ale candidatului
 • Teste de admitere
 • Interviu cu directorul scolii

 

BBIS Berlin Brandenburg International School, Germania

Fondata in 1990, Berlin Brandenburg International School este o scoala internationala, in care invata 700 de elevi din peste 60 de tari si care ofera prestigiosul program International Baccalaureate. BBIS are peste 25 de ani de experienta in IB si este cea mai veche scoala IB din zona Berlinului.

Scoala se afla in oraselul Kleinmachnow din provincia Brandenburg, la mica distanta de Postdam si de suburbiile din sud-vestul Berlinului. Cele doua aeroporturi internationale din Berlin sunt la o distanta de aproximativ 40 de min. de mers cu masina. Campusul scolar se intinde pe o suprafata de 100 de acri, care cuprinde paduri proprii si o parte din tarmul lacului Seeberg. 

 

Cuantumul bursei: Nu se aplica taxa de inregistrare, in valoare de 3000 euro, elevilor care finalizeaza procedura de admitere pana pe 31 martie 2019, semneaza contractul cu scoala si isi vor incepe studiile la BBIS in septembrie 2019.

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academice excelente in ultimii doi ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Examene si interviu

 

 

Brillantmont International School, Elvetia

Brillantmont este o scoala internationala unde invata elevi din peste 40 de tari si are o reputatie impecabila in domeniul invatarii limbilor straine si a pregatirii pentru inscrierea la universitate. Limba oficiala a scolii este franceza, de aceea in procesul instruirii se pune accent pe invatarea a minimum doua limbi straine. Fiecare disciplina este predata de specialisti calificati, cu o experienta solida. Scoala este situata in centrul orasului Lausanne, intr-un parc splendid de 15000 m.p., pe malul lacului Geneva.

 

Scoala ofera burse celor care aplica pentru admiterea in clasele a 8-a si a 9-a, pentru anul scolar 2019-2020.

 

Cuantumul bursei: pana la 20% din taxa de scolarizare pentru bursele oferite elevilor ce aplica pentru clasele a 8-a si a 9-a. Bursa se acorda pentru anul scolar 2019-2020.

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academice bune in ultimii doi ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Nota la purtare si prezenta la orele de curs, excelente
 • Scrisoare de motivatie
 • Interviu cu directorul scolii

 

Chelsea Independent College, Marea Britanie

Chelsea College Independent este situat intr-o zona rezidentiala moderna din Chelsea, cunoscuta pentru restaurantele elegante, buticurile de designer, stadioanele de prima clasa si parcurile frumos amenajate. Colegiul are doua cladiri moderne, situate in apropiere de Fulham Road, din care una este vizavi de Chelsea Football Club. Una dintre principalele prioritati ale colegiului este ca fiecare elev sa primeasca o atentie individuala si sprijin in punerea in aplicare a planurilor personale. Majoritatea elevilor sunt straini, proveniti din 30 de tari, care aduc diversitate si imbogatesc comunitatea scolara. Daca este necesar, se ofera pregatire suplimentara gratuita. Chelsea Independent College foloseste o abordare originala in schitarea profilului individual al elevului, identificarea nevoilor acestuia si elaborarea unei strategii de invatare, bazata pe sistemul de predictie a notelor, dupa o metodologie elaborata de Universitatea din Durham. Anual, parte dintre absolventi sunt admisi la universitati de prestigiu din Russell Group. In cadrul scolii este incurajata o atmosfera mai informala, mai apropiata de viata de student.

Cuantumul bursei: Acesta variaza de la caz la caz, in functie de performantele candidatilor.

Tipuri de burse si procedura de aplicare:  

 • Burse academice: acestea sunt oferite candidatilor cu totul exceptionali, pe baza performantelor academice inregistrate de-a lungul timpului si pe baza rezultatelor la testele de admitere ale scolii.
 • Burse pentru talente artistice/muzicale: acestea se adreseaza candidatilor care au performat artistic la nivel national.
 • Burse sportive: scoala doreste sa incurajeze preocuparile sportive ale elevilor sai, astfel ca elevii de 14+ sau 16+ ani care doresc sa aplice la Chelsea Independent College pot beneficia de bursele sportive.

 

 

D’Overbroeck’s College, Oxford, Marea Britanie

 

Colegiul are o reputatie academica excelenta si este potrivit pentru elevii independenti, foarte motivati si ambitiosi, care vizeaza aplicarea la universitati de prestigiu precum Oxford si Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds, etc. Nivelul academic de predare, atmosfera prietenoasa neoficiala, relatiile elev-profesor bazate pe incredere si participarea activa a elevilor in procesul de invatare stau la baza rezultatelor bune in timpul examinarii.

D’Overbroeck’s College ofera Friendship Ambassador Award elevilor care sunt admisi in programul de IGCSE si doresc sa joace un rol activ in viata scolara.

Cuantumul bursei: 

 • Pana la 6000 GBP din taxa de scolarizare pentru cei care sunt admisi in programul de IGCSE

Pentru programul A-level, daca aplicatia are loc in cadrul World Education Fair Martie 2019, elevii sunt scutiti de taxa de testare: 100GBP.

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academice excelente in ultimii doi ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Scrisoare de motivatie
 • Teste de admitere
 • Interviu cu directorul scolii

 

 

Kings Colleges: Kings Bournemouth, Kings Oxford, Kings Londra, Kings Brighton, Marea Britanie

 

Kings Colleges sunt unul din principalele grupuri de colegii internationale din Marea Britanie care ofera programe specializate pentru integrarea cu succes in sistemul de invatamant britanic si pentru inscrierea la universitati engleze de elita. Kings Colleges asigura o atmosfera calda si prietenoasa, in care elevii ocupa locul central si primesc sprijin in fiecare etapa a dezvoltarii.

Kings Colleges ofera burse elevilor romani ce doresc sa aplice pentru anul scolar 2019-2020, la unul dintre programele de studiu oferite de Kings Bournemouth, Kings Oxford, Kings Londra, Kings Brighton.

 

Cuantumul bursei: 

Intre 20% si 35% din taxa de scolarizare. In functie de programul de studiu ales, A-Level sau Foundation, valoarea burselor oferite poate varia intre 4400 GBP si 7300 GBP.

 

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academice excelente in ultimii doi ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Teste de admitere
 • Interviu cu directorul scolii

 

Schule Schloss Stein, Germania

Schule Schloss Stein a fost fondata in 1948 de catre familia Wiscott si este una dintre scolile de top din Bavaria. Amplasata la poalele Alpilor si in apropierea lacului Chiemsee scoala ofera conditii ideale pentru practicarea sporturilor si pentru exploatarea naturii.

Aprecierea de care se bucura scoala se datoreaza atmosferei familiale si suportului exceptional pe care aceasta il ofera, accentul punandu-se pe importanta fiecarui copil in parte, pe traditie, siguranta si pe ceea ce reprezinta o familie adevarata. Cultivand onestitatea, buna-cuviinta, solidaritatea si respectul, incurajand si promovand artele si cultura, arta conversatiei, oferind sprijin permanent celor 150 de elevi, Schule Schloss Stein constituie inauntrul ei o adevarata comunitate, plina de viata.

Scoala ofera burse partiale elevilor cu rezultate excelente la invatatura, care indeplinesc criteriile necesare. Bursele se ofera pe toata durata scolarizarii, pana la obtinerea Abitur-ului, atata timp cat elevul indeplineste criteriile pentru mentinerea bursei.

Cuantumul bursei: Procentul bursei din taxa de scolarizare va fi stabilit in functie de rezultatele obtinute la testele de admitere si de bugetul disponibil al scolii.

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academice excelente in ultimii doi ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Doua scrisori de recomandare
 • Examene si interviu

 

Schule Schloss Salem, Germania

Schule Schloss Salem este o scoala particulara ce detine autorizatie de stat a provinciei Baden-Burtenberg si totodata, e o scoala internationala ce face parte din organizatia scolilor IB. Scoala este membru al asociatiei scolilor germane Landerziehungsheime si al organizatiei internationale Round Square Conference si are parteneriate cu o serie de scoli americane.

Gratie fondului voluntar pentru strangerea de resurse financiare, in fiecare an se acorda burse pentru elevii cu rezultate academice deosebite si care se implica activ in viata scolara. Elevii din clasele 8-11 pot aplica pentru o bursa de muzica oferita in colaborare cu Universitatea de muzica Trossingen.

Cuantumul bursei: 6000 Euro pe an sau 500 Euro pe luna.

 

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Rezultate academic excelente in ultimii trei ani de studiu - prezentarea catre scoala a foii matricole pe ultimii 3 ani
 • Completarea formularului de inscriere
 • CV
 • Scrisoare de motivatie scrisa de mana
 • O fotografie
 • Teste de admitere
 • Test la stiinte
 • Interviu cu directorul scolii

 

26 feb. 2019 admin 643 views