Afla despre bursele disponibile la scolile si liceele in strainatate

Afla despre bursele disponibile la scolile si liceele in strainatate
Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale. Acestea se traduc prin reducerea partiala a costurilor de scolarizare, iar procentele difera de la un caz la altul, in functie de bugetul anual alocat de fiecare institutie in parte. Tipurile de burse pe care le intalnim sunt: academice, sportive, muzicale sau artistice (fie ca vorbim de arte plastice, performative etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.
Daca vrei sa studiezi in Marea Britanie, Elvetia, Germania, Olanda sau SUA, incepand cu septembrie 2021, acum ai ocazia sa te inscrii in competitia pentru bursele de studiu!
 
Pentru a fi eligibil pentru obtinerea unei burse, este necesar sa fii un elev cu rezultate scolare foarte bune, sa ai un nivel ridicat de cunoastere a limbii in care vei invata si sa fii pregatit sa studiezi departe de casa. Recomandam participantilor care doresc sa aplice pentru o bursa, sa aiba la ei foaia matricola cu notele obtinute in ultimii trei ani de studiu, in original si tradusa in limba engleza de un traducator autorizat.
 
Mai jos, puteti vedea o parte dintre scolile partenere IntegralEdu care ofera burse.
 

ACS Cobham International School este una dintre foarte putinele scoli care ofera laolalta programul educational International Bacalaureate Diploma Programme (IBDP) si US High School Diploma (inclusiv Advanced Placement - AP). Situata in comitatul Surrey, intr-un campus cu o suprafata de 128 de acri si la doar 30 de minute de Londra, scoala este “o casa departe de casa” pentru 110 copii, baieti si fete, cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani.

ACS Cobham International School ofera burse de merit studentilor care au obtinut rezultate remarcabile in anumite domenii, cum ar fi pe plan academic, sportiv, muzical sau in orice alte domenii.

Valoarea bursei ajunge la 20% din taxa de scolarizare, pe intreaga durata a studiilor la ACS.

 

 

Oakham School, Marea Britanie
Oakham a fost fondata in 1584 si este renumita pentru traditiile indelungate si standardele inalte in toate aspectele vietii scolare - in interiorul salii de clasa si in afara ei. Este una dintre principalele scoli IB din Marea Britanie, ce ofera si traditionalul program A-levels.
 
Oakham este o scoala inovativa cu o abordare flexibila, in care sunt create conditii excelente pentru dezvoltarea intelectuala si spirituala multilaterala a fiecarui elev, formarea calitatilor de lider si a competentelor de lucru in echipa. 
 
Tipuri de burse acordate de Oakham School:
• Academic
• All-rounder
• Arta
• Design si tehnologie
• Drama
• Muzica
• Sport
 
Candidatii pot aplica pentru cel mult doua tipuri de bursa.
Valoarea bursei academice creste pana la 20% si pana la 10% pentru celelalte tipuri de burse. 
 
 
Cardiff Sixth Form College, Marea Britanie
Cardiff Sixth Form College (CSFC) este situat in capitala Tarii Galilor, Cardiff. Colegiul are o reputatie academica excelenta, 100% dintre absolventi fiind acceptati la universitati din Russell Group, inclusiv Oxbridge. Ani de-a randul s-a pozitionat in fruntea clasamentelor din Marea Britanie la rezultatele obtinute la examenele A-Levels. Programele suplimentare si experienta profesionala dobandita prin stagii practice sunt o premisa pentru alegerea informata a profesiei si pentru o cariera de succes. Predarea in clase mici, abordarea individuala si numeroasele activitati extrascolare sunt o garantie pentru parinti in ceea ce priveste investitiile facute. In procesul de invatare, elevii sunt sfatuiti cum sa utilizeze eficient timpul de pregatire.

Cuantumul bursei: pana la 50% din taxa de scolarizare pentru elevii internationali
 
 
Harrow School este o scoala britanica cu internat, pentru baieti cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani. A fost fondata in 1572 iar in 2019 cca. o treime din elevi au obtinut A* la examenele finale in timp ce 49% au obtinut D1 sau D2 la testele Pre-U (rezultate maxime). Absolventii aplica cu success la universitati precum: Oxford, Cambridge, Stanford, Yale, Princeton sau Columbia.
 
In 2019, Harrow School a demarat un program academic ambitios - Harrow School Online. Aceasta ofera cursuri A-levels, exclusiv in mediul online, avand la baza bogata experienta educationala a scolii britanice de tip boarding. 
 
Cuantumul bursei: 25% din taxa de scolarizare
 
Harrow School Online ofera aceasta bursa elevilor cu un nivel academic excelent, pe baza rezultatelor de pana la momentul aplicarii si a rezultatelor obtinute la testele de admitere ale scolii. Consultantii IntegralEdu iti pot oferi toate informatiile necesare.
 
 
D’Overbroeck’s College, Oxford, Marea Britanie
Colegiul are o reputatie academica excelenta si este potrivit pentru elevii independenti, foarte motivati si ambitiosi, care vizeaza aplicarea la universitati de prestigiu precum Oxford si Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds, etc. Nivelul academic de predare, atmosfera prietenoasa neoficiala, relatiile elev-profesor bazate pe incredere si participarea activa a elevilor in procesul de invatare stau la baza rezultatelor bune in timpul examinarii. D’Overbroeck’s College ofera Friendship Ambassador Award elevilor admisi in programul de IGCSE si doresc sa joace un rol activ in viata scolara.
 
Cuantumul bursei
• Pre-IGCSE / IGCSE (Friendship Ambassador Award): pana la £6000  din taxa de scolarizare
• Sixth Form: maxim 25% din taxa de scolarizare
 
 

Earlscliffe College 
Earlscliffe este un mic colegiu situat in Folkestone, unde fiecare elev in parte va primi suportul cuvenit si cadrul prielnic pentru o dezvoltare armonioasa.

Scoala ofera tot ce e mai bun in sistemul educational britanic. Programul A-Level, supra-numitul “standardul de aur al invatamantului”, ofera studentilor cea mai buna pregatire academica pentru patrunderea in sfera celor mai competitive universitati.
 
Valoarea maxima a bursei: 50% din costurile de scolarizare, cazare si mese.

 

 

Oxford International College este scoala Sixth Form cu cele mai bune rezultate din Marea Britanie. In 2019, la fel si in 2020, elevii colegiului au obtinut rezultate record la A-Levels, peste 90% din notele obtinute de elevi, fiind A*-A. 
 
Studentii au sansa sa studieze intr-un mediu care sustine dezvoltarea lor personala si academica, bucurandu-se, de asemenea, de viata culturala a acestui oras-muzeu.
 
Cuantumul bursei: 
• Bursa acopera pana la 50% din taxa de scolarizare
 
 

Oxford Sixth Form College, Marea Britanie

Oxford Sixth Form College este un colegiu independent care ofera programele educationale GCSE, A-Level si BTEC. De-a lungul anilor, si-a conturat o reputatie excelenta pentru buna pregatire oferita elevilor pentru examenele publice, iar metodele de predare alese sunt asemanatoare cu cele de la universitatile Cambridge sau Oxford. Colegiul este situat in epicentrul universitar al orasului Oxford, pe King Edward Street. 

 
Cuantumul bursei
• GCSE, A-Levels, BTEC: Bursa acopera pana la 40% din taxa de scolarizare
• International Foundation Year: bursa acopera pana la 20% din taxa de scolarizare
• Principal’s Award: bursa acopera pana la 15% din taxa de scolarizare
 
 

Abbey DLD Group of Colleges
Abbey DLD Group este format din trei colegii private de renume din Cambridge, Londra si Manchester, care ofera o educatie de inalta calitate pentru a facilita admiterea la cele mai dorite specializari ale universitatilor britanice de top.

Toate colegiile au o abordare comuna si aplica aceleasi principii de formare pentru a atinge obiectivul principal, si anume selectarea celui mai potrivit program de studiu pentru obtinerea unei performante academice excelente. 

Cuantumul burselor:

Grupul de colegii Abbey DLD ofera burse care se traduc prin reducerea taxelor de scolarizare, pana la 40%. Valoarea maxima a bursei se va acorda candidatilor cu rezultate exceptionale la scoala anterioara si la testele de admitere ale Abbey DLD.    

De asemenea, exista mai multe burse disponibile care acopera 20% din taxele de scolarizare.

 
 

Warminster School
Amplasata in Wiltshire, intr-o atmosfera rurala a orasului Warminster, Warminster School este la o distanta de doua ore de Londra, avand conexiuni rapide cu orasele Bath, Bristol si Salisbury. Scoala este frumoasa, insa accental nu este pus pe frumusetea cladirilor, ci pe construirea unei comunitati bine sudate, intr-o atmosfera prietenoasa. Elevii acestei scoli reusesc ca, pe langa dezvoltarea pe plan academic, sa isi mentina curiozitatea si prospetimea intelectuala. Bursele sunt acordate pentru admiterea in Year 7, Year 9 si Year 12.

 

Cuantumul burselor: variaza intre 5-10% din taxa de scolarizare, in functie de performante si de tipul de bursa oferit.

Bursele sunt oferite pentru realizari deosebite intr-unul dintre urmatoarele domenii:  

  • Academic
  • Muzica
  • Sport
  • STEM
  • Arte
  • Teatru

Pentru mai multe informatii despre burse si despre procedurile de aplicatie, intra in legatura cu unul dintre consultantii educationali Integraledu.