Burse

Burse
Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale. Acestea se traduc prin reducerea partiala a costurilor de scolarizare, iar procentele difera de la un caz la altul, in functie de bugetul anual alocat de fiecare institutie in parte. Tipurile de burse pe care le intalnim sunt: academice, sportive, muzicale sau artistice (fie ca vorbim de arte plastice, performative etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.
Daca vrei sa studiezi in Marea Britanie, Elvetia, Germania, Olanda sau SUA, incepand cu septembrie 2019, acum ai ocazia sa te inscrii in competitia pentru bursele de studiu! Pentru a fi eligibil pentru o bursa, este necesar sa fii un elev cu rezultate scolare foarte bune, sa ai un nivel ridicat de cunoastere a limbii in care vei invata si sa fii pregatit sa studiezi departe de casa. Recomandam participantilor care doresc sa aplice pentru o bursa, sa aiba la ei foaia matricola cu notele obtinute in ultimii trei ani de studiu, in original si tradusa in limba engleza de un traducator autorizat.
Mai jos, puteti vedea o parte dintre scolile partenere IntegralEdu care ofera burse.
 
 
Amadeus International School Vienna, Austria
Amadeus International School Vienna este o scoala internationala, situata in inima capitalei mondiale a muzicii clasice – Viena. Pe langa pregatirea intensiva in cadrul programului academic International Baccalaureate, scoala ofera elevilor posibilitatea de a-si dezvolta talentul muzical la Academia de Muzica Amadeus, parte integranta a scolii. In fiecare an scoala ofera un anumit numar de burse pentru elevii supradotati si talentati, laureati ai diverselor festivaluri. 
Bursele sunt disponibile numai pentru candidații din clasele 10-12, pentru anul academic 2020-2021.
Cuantumul burselor:
  • Burse de la Academia de Muzică și Arte pentru muzicieni foarte talentati care doresc sa se inscrie la conservator. Valoarea acestor burse este de maximum 5.000 EUR pe student.
  • Burse de diversitate pentru studenții care reprezintă țări care nu sunt reprezentate în prezent la AMADEUS International School Vienna Valoarea va fi decisă pe baza mijloacelor financiare ale solicitantului.
 
Brillantmont International School, Elvetia
Brillantmont este o scoala internationala unde invata elevi din peste 40 de tari si are o reputatie impecabila in domeniul invatarii limbilor straine si a pregatirii pentru inscrierea la universitate. Limba oficiala a scolii este franceza, de aceea in procesul instruirii se pune accent pe invatarea a minimum doua limbi straine. Fiecare disciplina este predata de specialisti calificati, cu o experienta solida. Scoala este situata in centrul orasului Lausanne, intr-un parc splendid de 15000 m.p., pe malul lacului Geneva. Scoala ofera burse celor care aplica pentru admiterea in clasele a 8-a si a 9-a, pentru anul scolar 2020-2021.
Cuantumul bursei: pana la 20% din taxa de scolarizare pentru aplicanti in clasele a 8-a si a 9-a. 
 
 
Cardiff Sixth Form College, Marea Britanie
Cardiff Sixth Form College (CSFC) este situat in capitala Tarii Galilor, Cardiff. Colegiul are o reputatie academica excelenta, 100% dintre absolventi fiind acceptati la universitati din Russell Group, inclusiv Oxbridge. Ani de-a randul s-a pozitionat in fruntea clasamentelor din Marea Britanie la rezultatele obtinute la examenele A-Levels. Programele suplimentare si experienta profesionala dobandita prin stagii practice sunt o premisa pentru alegerea informata a profesiei si pentru o cariera de succes. Predarea in clase mici, abordarea individuala si numeroasele activitati extrascolare sunt o garantie pentru parinti in ceea ce priveste investitiile facute. In procesul de invatare, elevii sunt sfatuiti cum sa utilizeze eficient timpul de pregatire.
Cuantumul bursei: pana la 50% din taxa de scolarizare pentru elevii internationali
 
 
Chelsea Independent College, Marea Britanie
Chelsea College Independent este situat intr-o zona rezidentiala moderna din Chelsea, cunoscuta pentru restaurantele elegante, buticurile de designer, stadioanele de prima clasa si parcurile frumos amenajate. Colegiul are doua cladiri moderne, situate in apropiere de Fulham Road, din care una este vizavi de Chelsea Football Club. Una dintre principalele prioritati ale colegiului este ca fiecare elev sa primeasca o atentie individuala si sprijin in punerea in aplicare a planurilor personale. Majoritatea elevilor sunt straini, proveniti din 30 de tari, care aduc diversitate si imbogatesc comunitatea scolara. Daca este necesar, se ofera pregatire suplimentara gratuita. Chelsea Independent College foloseste o abordare originala in schitarea profilului individual al elevului, identificarea nevoilor acestuia si elaborarea unei strategii de invatare, bazata pe sistemul de predictie a notelor, dupa o metodologie elaborata de Universitatea din Durham. Anual, parte dintre absolventi sunt admisi la universitati de prestigiu din Russell Group. In cadrul scolii este incurajata o atmosfera mai informala, mai apropiata de viata de student.
Cuantumul bursei: Acesta variaza de la caz la caz, in functie de performantele candidatilor.
 
 
D’Overbroeck’s College, Oxford, Marea Britanie
Colegiul are o reputatie academica excelenta si este potrivit pentru elevii independenti, foarte motivati si ambitiosi, care vizeaza aplicarea la universitati de prestigiu precum Oxford si Cambridge, Imperial, LSE, UCL, Newcastle, Leeds, etc. Nivelul academic de predare, atmosfera prietenoasa neoficiala, relatiile elev-profesor bazate pe incredere si participarea activa a elevilor in procesul de invatare stau la baza rezultatelor bune in timpul examinarii. D’Overbroeck’s College ofera Friendship Ambassador Award elevilor admisi in programul de IGCSE si doresc sa joace un rol activ in viata scolara.
Cuantumul bursei: 
  • IGCSE: pana la 6000 GBP din taxa de scolarizare
  • Sixth Form: maxim 25% din taxa de scolarizare
 
 
Oxford Sixth Form College, Marea Britanie
Oxford Sixth Form College este un colegiu independent care ofera programele educationale GCSE, A-Level si BTEC. De-a lungul anilor, si-a conturat o reputatie excelenta pentru buna pregatire oferita elevilor pentru examenele publice, iar metodele de predare alese sunt asemanatoare cu cele de la universitatile Cambridge sau Oxford. Colegiul este situat in epicentrul universitar al orasului Oxford, pe King Edward Street. 
Cuantumul bursei: acopera pana la 40% din taxa de scolarizare pentru elevii admisi in programele GCSE, A-levels sau BTEC
 
 
Sidcot School, Marea Britanie
Sidcot School a fost fondata in anul 1699 si este una dintre cele mai vechi scoli internat din Anglia, cu traditii indelungate in educatie. Scoala este amplasata intr-o regiune rurala linistita din pitorescul sat Winscombe, sud-vestul Angliei, la aproximativ 20 minute cu masina de Bristol si la 40 minute de Bath. Scoala are un centru de arta nou dotat cu atelier de design si studio de teatru, baza ecvestra si club de distractii. Scoala ofera burse celor care aplica pentru admiterea in clasele a 7-a, a 8-a, a 9-a, a 10-a si a 12-a pentru anul scolar 2020-2021.
Cuantumul bursei: pana la 10% din taxa de scolarizare 
 
 
Oxford International College
Oxford International College este scoala cu predare Sixth Form cu cele mai bune rezultate. In 2019, elevii colegiului au obtinut rezultate record la A-Levels. Studentii au sansa sa studieze intr-un mediu care sustine dezvoltarea lor personala si academica, bucurandu-se, de asemenea, de viata culturala a acestui oras frumos. Situat la scurta distanta de mers pe jos de centrul orasului Oxford, colegiul atrage studenti din intreaga lume ce formeaza o comunitate diversa si plina de viata. Studentii studiaza sub indrumarea unora dintre cei mai competenti profesori din Oxford, experti in domeniul lor de activitate, majoritatea fiind fosti studenti ai universitatii Oxford.
Cuantumul bursei: acopera pana la 50% din taxa de scolarizare
 
 
Kensington Park School
Kensington Park School este o scoala independenta noua, situata in inima Londrei, care se adreseaza elevilor cu varsta cuprinsa intre 11 si 18 ani. Scoala este noua, insa conducerea si profesorii scolii au o experienta indelungata si au obtinut rezultate notabile la unele dintre cele mai bune scoli din Marea Britanie. Directorul departamentului de economie, profesori experimentati de matematica si stiinte si membri din conducerea scolii, vin de la renumita scoala St. Paul. O buna parte dintre acestia au peste 25 de ani de experienta in pregatirea elevilor pentru obtinerea unor rezultate exceptionale la examenele GCSE si A-Level si in pregatirea acestora pentru admiterea la universitati din Russell Group si din Ivy League.
Cuantumul bursei: Acesta variaza de la caz la caz, in functie de performantele candidatilor.
Tipuri de burse: academice, pentru talente artistice/muzicale si sportive.
 
 
Collège & Lycée Saint-Charles
Infiintata in 1897, Collège & Lycée Saint-Charles este o scoala privata din Elvetia, care se distinge printr-un sistem de valori inspirat de umanism. Aici, cunostintele si individul sunt in prim plan, iar scoala face tot ce este posibil pentru a face din elevii sai, viitori adulti-cetateni ai lumii. Saint-Charles incurajeaza si sustine curiozitatea si sentimentul de toleranta si libertate, si cauta in mod constant un echilibru intre traditie si avangarda.
Cuantumul bursei: se acorda burse (Prestige scholarships)  elevilor ce aplica pentru programul IB (International Baccalaureate). Cuantumul bursei este de 5000 CHF/ an (10.000CHF/ 2 ani, respectiv pentru clasele 11 si 12).
 
 
Institut Montana Zugerberg
Institut Montana Zugerberg si-a deschis portile in 1926, in fosta cladire a Grand Hotel Schonfels. Inca de la inaugurare, fondatorul sau, dl Max Hussman, a incercat necontenit sa-si puna in aplicare idealurile educationale - studiu individual, internationalism si integrare culturala. Scoala este acreditata de Comitetul Scolilor Internationale si educa elevi din peste 30 de nationalitati si culturi diferite. Una din misiunile principale ale colectivului scolar este sa pregateasca elevii pentru pozitii de raspundere in societate. O mare parte din absolventi primesc posturi de conducere in domeniile comertului, stiintei si artei.
Cuantumul bursei: candidatii ce vor aplica la Institut Montana Zugerberg ca urmare a participarii la targul World Education Fair vor putea beneficia de:
  • taxa de inscriere de 1500 CHF ( in loc de 3500CHF Enrolment fee/ Capital Fund)
  • 5 zile de proba (Trial Days) (luni- vineri) in cadrul Institut Montana Zugerberg- gratuit!
 
MPW Schools and College
MPW a fost fondat in 1973 de catre trei absolventi ai Universitatii Cambridge si se constituie din trei colegii distincte, situate in Londra, Cambridge si Birmingham, oferind programe de studiu flexibile si diversificate. MPW acorda burse de merit, dar cu o valoare redusa, elevilor cu rezultate academice bune. Pe baza rezultatelor scolare (prezentate prin foaia matricola) si a unui interviu cu unul dintre reprezentantii scolii, se va stabili cuantumul bursei.  
Colegiul este situat in South Kensington, in apropiere de Imperial College si de cele mai faimoase muzee si galerii din Londra. Acesta este gazduit intr-o frumoasa cladire de secol 19, care a fost complet reconstituita si modernizata si care dispune de sala de mass-media, cabinete specializate de informatica, muzica si film, ateliere de arta si ceramica, doua studiouri de fotografie, sase laboratoare de biologie, chimie, fizica si informatica. Studioul de teatru renovat ofera conditii excelente pentru repetitii si sustinerea spectacolelor.
Cuantumul bursei: anual, MPW isi planifica bugetul pentru burse iar valoarea acestora variaza intre 10-50 % reducere din taxa de scolarizare.
 
 
Warminster School
Amplasata in Wiltshire, intr-o atmosfera rurala a orasului Warminster, Warminster School este la o distanta de doua ore de Londra, avand conexiuni rapide cu orasele Bath, Bristol si Salisbury. Scoala este frumoasa, insa accentual nu este pus pe frumusetea cladirilor, ci pe construirea unei comunitati bine sudate, intr-o atmosfera prietenoasa. Elevii acestei scoli reusesc ca, pe langa dezvoltarea pe plan academic, sa isi mentina curiozitatea si prospectimea intelectuala. Bursele sunt acordate pentru admiterea in Year 7, Year 9 si Year 12.
Cuantumul bursei: Acesta variaza in functie de tipul de bursa si de performantele candidatului.
Tipuri de burse: Warminster School ofera burse copiilor care isi dovedesc talentul intr-unul dintre urmatoarele domenii: academic, muzica, sport, teatru, design & technology, arte, all-rounder.