Burse oferite in cadrul World Education Fair, Septembrie 2017

15 ian. 2016 admin 6230 views
Burse oferite in cadrul World Education Fair, Septembrie 2017

Majoritatea scolilor independente ofera burse candidatilor cu aptitudini speciale. Acestea se traduc prin reducerea partiala a costurilor de scolarizare, iar procentele difera de la un caz la altul, in functie de bugetul anual alocat de fiecare institutie in parte.

Tipurile de burse pe care le intalnim sunt: academice, sportive, muzicale sau artistice (fie ca vorbim de arte plastice, performative etc.) si se acorda elevilor care dau dovada de performante deosebite intr-una dintre aceste arii.

 

Bursele oferite de partenerii IntegralEdu, adresate elevilor cu varste cuprinse intre 14 si 16 ani

 

Cardiff Sixth Form College, Marea Britanie 

Cardiff Sixth Form College (CSFC) este situat in capitala Tarii Galilor, Cardiff. Colegiul are o reputatie academica excelenta, 100% dintre absolventi fiind acceptati la universitati din Russell Group, inclusiv Oxbridge. Pentru al 8-lea an consecutiv se pozitioneaza in fruntea clasamentelor din Marea Britanie la rezultatele obtinute la examenele A-Levels.

Cuantumul bursei: Pana la 50% din taxa de scolarizare

Procedura de aplicare la bursa implica:

Cardiff Sixth Form College se numara printre scolile cu un grad de selectivitate ridicat. Pentru mai multe informatii, va puteti adresa unuia dintre consultantii IntegralEdu. Procedura de obtinere a bursei implica sustinerea testelor de admitere si se va tine cont de rezultatele academice obtinute de candidat pana in momentul aplicatiei si a diplomelor/certificarilor obtinute pana acum.

Lime House School 

Lime House School este o scoala mixta de tip boarding, fondata in 1899. Atmosfera scolii este una familiala si calda, propice dezvoltarii armonioase a copiilor si cultivarii intereselor si talentelor acestora. Lime House nu se numara printre scolile selective, insa are capacitatea de a asigura conditiile necesare descoperirii si maximizarii potentialului fiecarui copil astfel incat sa obtina rezultate academice bune. Eforturile scolii sunt concentrate pe formarea unor abilitati si capacitati esentiale elevilor, precum gandirea analitica si motivatia, cultivand, in acelasi timp, placerea pentru studiu. 

Cuantumul bursei: Pana la 50% din taxa de scolarizare

Procedura de aplicare la burse implica:

 • Prezentarea a foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Sustinerea unor teste – materiile la care va fi examinat candidatul variaza in functie de anul de studiu
 • Interviu cu un reprezentant al scolii

Sidcot School                                                                                                                                                                                                                                                              

Sidcot School a fost fondata in anul 1699 si este una dintre cele mai vechi scoli internat din Anglia, cu traditii indelungate in educatie. Scoala impartaseste valorile morale ale quakeri-lor, fondate pe idei precum: egalitate, corectitudine, dialog, respect fata de sine si fata de ceilalti si apararea propriilor pozitii. Se incurajeaza spiritul de intreprindere, libera exprimare a opiniilor, exprimarea deschisa a pozitiei civice si dorinta de a schimba lumea inconjuratoare.


Cuantumul bursei: Pana la 10% din taxa de scolarizare

Procedura de aplicare la bursa implica:

 • Prezentarea foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Sustinerea unor teste sau portofoliu - in functie de tipul bursei pentru care opteaza elevul
 • Interviu cu un reprezentant al scolii

Sidcot School ofera ma imulte tipuri de burse, cum ar fi: academice (inclusiv bursa International Baccalaureate - oferita candidatilor care fac dovada faptului ca au profilul potrivit acestui program educational), pentru talente deosebite (arte, teatru, muzica, sport, echitatie), "all rounder" (oferita elevilor cu un potential intelectual ridicat, dar care, in acelasi timp, pot dovedi ca au un talent deosebit intr-un anumit domeniu).

Oxford Tutorial College 

Oxford Tutorial College este un colegiu independent care ofera programele educationale GCSE si A-Level. Colegiul este situat in epicentrul universitar al orasului Oxford, pe King Edward Street. Abordarea academica este una informala si interactiva. Indrumarea oferita atat de profesori, cat și de restul personalului academic, este una creativa si concentrata pe nevoile individuale ale elevilor si pe stilurile lor particulare de invatare. Elevii sunt incurajai sa ia parte in mod activ la procesul de invatare. Ca parte a programului academic, fiecare elev primeste lectii private. Colegiul este recunoscut pentru modul in care sunt croite programele educationale pentru fiecare elev in parte. 


Cuantumul bursei: Pana la 40% din taxa de scolarizare

Procedura de aplicare la bursa implica:

 • Prezentarea foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Sustinerea unor teste la engleza si matematica
 • Scrisoare de motivatie
 • Interviu cu un reprezentant al scolii

Kings Colleges

Kings Colleges reprezinta unul dintre principalele grupuri de colegii internationale din Marea Britanie (avand colegii in Londra, Brighton, Bournemouth) care ofera programe specializate pentru integrarea cu succes in sistemul de invatamant britanic si pentru inscrierea la universitati engleze de elita. Inca de la fondarea lor, in anul 1957, se incearca asigurarea de cursuri diverse, imbinand bogatele traditii britanice cu metodologia contemporana si inovativa, in materie de educatie. Kings Colleges asigura o atmosfera calda si prietenoasa, in care elevii ocupa locul central si primesc sprijin in fiecare etapa a dezvoltarii.

Kings Colleges ofera burse elevilor care indeplinesc cerintele de mai jos. Cuantumul bursei va diferi de la caz la caz.

Procedura de aplicare implica:

 • Rezultate academice excelente in ultimii doi ani de studiu - prezentarea foii matricole pe ultimii 2 ani
 • Nivel de limba engleza echivalent cu punctajul 6.0 in IELTS
 • Interviu cu un reprezentant al scolii

Lancing College

Lancing College face parte din elita scolilor de tip internat din Marea Britanie, al carei scop principal este de a oferi o educatie solida si cuprinzatoare, bazata pe traditii stravechi si valori morale: pasiune pentru acumulare de cunostinte noi, toleranta si onestitate in relatiile umane, atat pentru a dezvolta potentialul intelectual si fizic, cat si pentru a incuraja creativitatea elevilor. Lancing College este situat in provincia pitoresca si pasnica South Downs, West Sussex County, cu o frumoasa vedere panoramica spre mare. Campusul scolii este compact, modern, avand o suprafata impresionanta de 500 hectare, oferind conditii excelente pentru studii si diverse activitati extrascolare. Lancing College este renumita ca fiind una dintre cele mai moderne scoli din sudul Angliei, gratie dotarilor tehnice.

Scoala ofera un numar limitat de burse academice, artistice (arte, teatru, muzica), pentru rezultate excelente in domeniul sportiv.

Termene limita pentru inscriere in concursul de obtinere a bursei:

 • Year 9: 8 decembrie 2017
 • Sixth Form: 20 octombrie 2017

Procedurile de aplicatie variaza in functie de tipul bursei la care aspira fiecare candidat, iar mai multe informatii despre burse puteti primi la World Education Fair sau in birourile IntegralEdu.

Oakham School

Oackham School a fost fondata in 1584 si este renumita pentru traditiile indelungate si standardele inalte pe care le are in toate aspectele vietii scolii - in interiorul salii de clasa, dar si in afara ei. Este una dintre principalele scoli IB din Marea Britanie, care ofera si traditionalul program A-levels. 

Se acorda burse pentru performante academice, artistice (muzica, arte, teatru), design si tehnologie si burse sportive. Bursa acordata variaza intre 5-20%, in functie de tipul acesteia. Valoarea totala a burselor acordate unui singur candidat poate atinge maxim 20% din taxa de scolarizare.

Termene limita pentru inscriere in concursul de obtinere a bursei:

 • Year 9: 27 noiembrie 2017
 • Sixth Form: 6 octombrie 2017 

Procedurile de aplicatie variaza in functie de tipul bursei la care aspira fiecare candidat, iar mai multe informatii despre burse puteti primi la World Education Fair sau in birourile IntegralEdu.

Caterham School

Caterham School ofera o pregatire scolara excelenta in programele GCSE si A-Levels. In ultimii ani, scoala a ocupat pozitii fruntase in topul celor mai bune scoli englezesti cu regim de pensiune. Scoala se afla in comitatul Surrey, intr-o locatie perfecta care imbina apropierea de Londra cu linistea si farmecul naturii britanice.

Scoala acorda burse pentru urmatoarele domenii de performanta: academic, muzica, sport, arte si design, artele spectacolului, stiinte (doar pentru 16+ ani) si teatru. Pentru elevii de 13+ ani care aplica pentru septembrie 2018, a fost introdusa bursa pentru inovatii si va fi oferita elevilor care vor da dovada de creativitate in sfera digital (coding, app design, web design etc.). In functie de tipul bursei, cuantumul variaza intre 10% si 25%, iar in mod exceptional se acorda 50% din taxa de scolarizare.

Termene limita pentru inscriere in concursul de obtinere a bursei:

 • Year 9: 6 octombrie 2017
 • Sixth Form: 9 octombrie 2017

Procedurile de aplicatie variaza in functie de tipul bursei la care aspira fiecare candidat, iar mai multe informatii despre burse puteti primi la World Education Fair sau in birourile IntegralEdu.

 

 Pentru informatii despre alte burse oferite de liceele si colegiile partenere IntegralEdu, programati o intalnire cu unul dintre consultantii nostri in birourile noastre din tara.

 

15 ian. 2016 admin 6230 views
Citeste si