FAQ

FAQ
Care este misiunea IntegralEdu?

 

IntegralEdu este o organizatie care are la activ peste 24 de ani de experienta internationala in oferirea de informatii si de consultanta educationala gratuita pentru institutii de invatamant din intreaga lume. In Romania, suntem de mai bine de 7 ani alaturi de copiii si familiile care doresc sa-si continue studiile liceale sau universitare in strainatate, sa-si perfectioneze cunostintele de limba straina sau sa se pregateasca pentru studii si o cariera de succes.

Tipuri de invatamant in strainatate si servicii accesibile prin intermediul IntegralEdu si al evenimentelor World Education:

 • Pachet complet de servicii de consultanta, pregatire dosar, inscriere, plecare la studii, sprijin pe toata durata studiilor etc.;
 • EduTabere si cursuri de limbi straine in strainatate;
 • Programe gimnaziale si liceale in strainatate;
 • Programe de pregatire pentru examenele de limba straina si pentru pregatirea admiterii la studii;
 • Programe universitare de licenta, master si MBA;
 • Programe Work & Travel pentru studenti;
 • EduTabere speciale de pregatire, organizate in Romania;
 • Evenimente dedicate, cu participarea institutiilor partenere din strainatate.
   
Serviciile oferite de IntegralEdu sunt gratuite?

 

Desigur. Avem un portofoliu generos de parteneriate cu institutii din intreaga lume. Pentru aplicatiile efectuate la acestea, serviciile oferite de catre consultantii IntegralEdu sunt gratuite. Pentru informatii suplimentare, conteacteaza unul dintre birourile IntegralEdu.

 

Cui se adreseaza IntegralEdu?

 

Ne adresam deopotriva copiilor (cu incepere de la varsta de 3 ani) si adultilor, in functie de natura programelor dorite. 

 

Care ar fi momentul potrivit pentru inceperea unei aplicatii la o scoala in strainatate?

 

Atunci cand incepeti sa cochetati cu ideea continuarii studiilor in strainatate, este foarte important ca dorinta sa fie impartasita de intreaga familie, in mod special de copil. Nu exista o varsta mai potrivita decat alta, de vreme ce exista pregatirea academica si confortul emotional necesare unei asemenea schimbari.

Cat despre perioada necesara procesului de admitere, cu tot ceea ce presupune acesta (consiliere, pregatire, admitere etc.), este recomandat ca aceasta sa inceapa cat mai devreme, cu cel putin un an inainte de inceperea studiilor. Este bine de stiut ca unele scoli incep procedurile de admitere cu 2-3 ani inainte ca elevul sa inceapa studiile in scoala respectiva.

 

Care este cea mai buna scoala pentru copilul meu?

 

Sintagma de referinta “scoala buna” se dovedeste a fi lipsita de claritate, in multe cazuri. Obiectivul cel mai important este sa gasim scoala cea mai potrivita pentru fiecare copil in parte, luand in calcul rezultatele academice, aspiratiile, pasiunile acestuia si nevoile personale, pentru a putea stabili un raport de echilibru intre copil si etosul scolilor.  

 

Care este cel mai potrivit sistem educational pentru copilul meu?

 

Atunci cand se face alegerea intre un sistem educational si altul, este recomandat sa se tina cont de  profilul academic/psihologic al copilului, de maniera de studiu, de specializarea dorita la universitate, de tara de destinatie etc. Pentru o discutie aprofundata privind acest subiect, puteti intra in legatura cu unul dintre consultantii IntegralEdu.

 

Consider ca fiul/fiica mea nu este suficient de pregatit/pregatita pentru o asemenea schimbare si nu stiu cum se va adapta. Ce pot face in acest caz?

 

Intr-adevar, schimbarea de mediu cultural, educational si social poate fi destul de provocatoare pentru copilul dumneavoastra. Fie ca are nevoie de o imbunatatire a nivelului limbii de studiu dorite, fie ca nu este decis in privinta programului de studiu ales, a specializarii potrivite lui sau, pur si simplu, nu stie ce asteptari sa aiba in privinta unei scoli independente, exista o serie de etape premergatoare pe care le poate lua in calcul. Mai multe de detalii, veti gasi aici.

 

Care sunt costurile pe care le implica frecventarea unei scoli independente din strainatate?

 

Costurile pentru un an de studiu la un liceu din strainatate sunt semnificative daca le privim ca cifra însa, daca luam în considerare ce este inclus în aceste costuri, perceptia se modifica. Analizand costurile unui an de scolarizare, putem discuta despre un raport pret-calitate.

Calitatea profesorilor pe care scoala îi angajeaza, facilitatile scolii, dotarea laboratoarelor, numarul de elevi în clasa (maxim 8 sau maxim 28), frecventa cu care se fac aplicatiile practice la chimie, fizica, biologie, etc., varietatea materiilor de studiu oferite si a activitatilor scolare sau extrascolare, etc., toate acestea depind de bugetul de care scoala dispune.

Costurile unui an de studiu includ: scolarizarea, cazarea, doua sau trei mese pe zi (în functie de tipul de scoala ales), cinele formale ale caminului, majoritatea activitatilor si evenimentelor sociale dedicate elevilor, cartile, resursele si excursiile curriculare, tutorele academic personal, monitorizarea elevilor si serviciile de consiliere si orientare în cariera. În functie de tipul de scoala ales (de stat sau privata) si în functie de tara aleasa, putem vorbi de urmatoarele costuri:

 • Marea Britanie: £14.000 -  £44.000/an
 • Elvetia: CHF 69.000 – CHF 100.000 /an
 • Germania: €20.000 - €39.000/an
 • Austria: €38.000 - €64.000/an
 • Portugalia: aprox. €26.000/an
 • Olanda: aprox. €39.000/an
 • Canada: $25.000 CAD - $61.000 CAD/an
 • SUA: $43.300 - $76.000/an

 

Exista posibilitatea obtinerii unei burse de studiu la o scoala independenta din strainatate?

 

Scolile ofera burse academice elevilor cu rezultate foarte bune, burse sportive sau artistice elevilor cu talente deosebite. Mai multe informatii gasiti aici.

Oferim asistenta gratuita pe intreg procesul de aplicare la scolile partenere care raspund cel mai bine nevoilor copilului dumneavoastra. 

Testele pentru obtinerea unei burse se sustin la birourile IntegralEdu din Bucuresti, Constanta, Galati, Timisoara, Craiova si Iasi.

 

Am mai multe intrebari. Cui ma pot adresa?

 

La baza alegerii unei destinatii de studiu sta un proces analitic complex care genereaza multe intrebari si griji parintesti. Rolul nostru este acela de a oferi suportul necesar luarii celei mai bune decizii pentru fiecare copil in parte. De aceea, este indicat sa luati legatura cu unul dintre noi, consultantii IntegralEdu, pentru a gasi raspuns la toate intrebarile dumneavoastra. 

 

 

Citeste si