Shaftesbury School.jpg shaftesbury-school-logo.png

Shaftesbury School

Tara: Marea Britanie

Limba de predare: engleza

Ani de studiu:

Year 7 - Year 13

Inceput an: septembrie

Burse: Nu

Campusuri:

Shaftesbury, Dorset, Marea Britanie

Aeroporturi:

Bristol - 1,5 h
Heathrow, Londra - 2h

Scurt istoric si descriere
Shaftesbury School este o scoala de tip Academie, situata in oraselul Shaftesbury. Aceasta este suficient de mare pentru a putea oferi o varietate a materiilor, dar suficient de mica pentru a crea sentimentul de comunitate restransa, unde fiecare elev isi are rolul sau si se bucura de apreciere. Shaftesbury School opereaza in parteneriat cu Sturminster Newton High School si este detinatoare a International School Award.

Rezultatele obtinute de catre elevi la examenele publice plaseaza Shaftesbury School in topul scolilor la nivel national. Anual, un sfert dintre elevi sunt admisi la universitati din cadrul Russell Group, inclusiv Oxford si Cambridge. Rezultatele elevilor de la examenele A-Levels sunt peste media nationala, chiar daca nivelul lor initial era sub aceasta, ceea ce indica o pregatire academica de calitate oferita de scoala. Filosofia scolii se cladeste pe valori crestine (cele trei principii de baza fiind: Aspiration, Action, Achievement), iar obiectivul principal este sa incurajeze si sa ofere suportul necesar pentru ca fiecare elev sa isi atinga potentialul maxim din punct de vedere academic si personal.

Profesorii sunt bine instruiti si sunt ghidati in munca lor de entuziasmul de a impartasi cunostintele elevilor lor si de a-i ajuta sa isi dezvolte abilitati de invatare si de gandire analitica. Elevii sunt incurajati sa isi asume un rol activ in viata comunitatii scolare. In special elevii din ultimii doi ani de studiu liceal sunt implicati in evenimente caritabile, precum prezentari de moda, quizz-uri si competitii sportive, prin care se colecteaza sume semnificative alocate anumitor fundatii. In ultimii sapte ani sumele de bani au fost stranse pentru fundatii din Rwanda, Children in Need, Cancer Research UK, Dorset & Somerset Air Ambulance si pentru campania realizata pentru Headsmart destinata cazurilor de tumori cerebrale. Salile de curs sunt moderne, iar calculatoarele sunt echipate cu cele mai noi softuri. De asemenea, scoala dispune de o biblioteca spatioasa, care se dovedeste a fi un spatiu perfect pentru documentare si invatare, dar si de sali dedicate studiului, dotate cu calculatoare.


Cazare
Scoala dispune de un camin care adaposteste o istorie indelungata, datand din 1898. Barton Hill House are o capacitate de 100 locuri si a fost adaptat nevoilor de locuire ale fetelor si baietilor in 1994. Caminul poate fi descris prin cuvinte precum: luminos, modern, confortabil. Dupa o perioada de reamenajare intensa, Barton Hill House s-a redeschis in 2012. Evenimentul a fost oficializat de catre Printul Edward, conte de Wessex. Shaftesbury School incurajeaza elevii sa isi asume un rol activ in viata internatului, cultivandu-si simtul responsabilitatii.


Activitati extrascolare
Educatia depaseste granitele manualelor scolare sau a cursurilor, de aceea Shaftesbury School incearca sa ofere varietate in ceea ce priveste activitatile extracurriculare, care contribuie semnificativ la dezvoltarea academica, sociala si psihologica a copilului. Sporturile, muzica, teatrul, artele plastice, cluburile tematice se numara printre tipurile de activitati in care elevii sunt implicati in timpul liber. Echipa de handball a castigat in 2015 campionatul regiunii de Sud-Vest, iar echipele de baschet au fost multa vreme recunoscute ca fiind cele mai bune din zona. Scoala dispune de terenuri de sport (inclusiv de tenis), perete de catarare si sala de sport. Pe durata anului scolar, sunt organizate vizite la muzee, teatru, excursii de ski, schimburi de experienta in Spania etc. In fiecare weekend, se organizeaza excursii in Salisbury, Poole sau Weymouth. Elevii doritori pot urma programul Model United Nations. Copiii se pot alatura activitatilor care se desfasoara in orasul Shaftesbury, precum: Duke of Edinburgh Award, Air Cadets, artele spectacolului, tenis, rugby, judo, inot etc.


Informatii generale

 • Varsta elevilor: 11 - 18 ani
 • Varsta elevilor in regim de pensiune: 11 - 18 ani
 • Numar total de elevi: 1100
 • Numarul elevilor in regim de pensiune: 100

 

 

Programe de studiu vezi tot »

 • GCSE
 • A-Levels
 • BTEC

 • GCSE
 • A-Levels
 • BTEC
 • Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani
 • Certificate / diplome de la competitii academice / activitati extrascolare
 • Teste de admitere la engleza si matematica
 • Interviu cu unul dintre reprezentantii scolii

Pentru mai multe informatii, va rugam sa va adresati consultantilor IntegralEdu aici.

 • Taxa anuala pentru 2019 / 2020: £11 790
 • Taxa de inscriere:
 • Depozit de acceptare a locului:

Photo Gallery

Shaftesbury School.jpg

Video Gallery