Campus_Herbst.jpg Montana_Logo_RGB.png

Institut Montana Zugerberg

Tara: Elvetia

Limba de predare: engleza

Ani de studiu:

Inceput an: septembrie

Burse: Nu

Campusuri:

Zug, cantonul Zug, Elvetia

Aeroporturi:

Zurich, Luzern - 60 min.

Scurt istoric si descriere
Institut Montana Zugerberg si-a deschis portile in 1926, in fosta cladire a Grand Hotel Schonfels. Inca de la inaugurare, fondatorul sau, dl Max Hussman, a incercat necontenit sa-si puna in aplicare idealurile educationale - studiu individual, internationalism si integrare culturala. Scoala este acreditata de Comitetul Scolilor Internationale si educa elevi din peste 30 de nationalitati si culturi diferite. Una din misiunile principale ale colectivului scolar este sa pregateasca elevii pentru pozitii de raspundere in societate. O mare parte din absolventi primesc posturi de conducere in domeniile comertului, stiintei si artei.
Institut Montana se afla in frumoasa localitate Zugerberg, la o altitudine de 950 m, deasupra orasului Zug din cantonul cu acelasi nume, intre Zurich si Lucerna. Zug este sediul multor companii internationale, gratie conditiilor economice extrem de favorabile si facilitatilor fiscale oferite de autoritati. Pe langa mediul de afaceri infloritor, el se caracterizeaza printr-o viata culturala bogata si diversificata.
Localizarea excelenta la poalele Alpilor asigura un mediu propice studiului si activitatilor extrascolare. Scoala aplica o abordare individuala, ce tine cont de nevoile fiecarui elev, iar cursurile se desfasoara in clase mici, fapt ce permite incurajarea capacitatilor si talentelor personale. Aici domneste o atmosfera de siguranta si incredere reciproca.
Se pune accentul pe cultivarea unei atitudini pozitive fata de scoala si pe dezvoltarea calitatilor personale, gandirii critice, respectului si increderii reciproce intre membrii comunitatii scolare. O mare parte din absolventi sunt admisi la universitati de prestigiu din intreaga lume.

Cazare                                                                                                                    
Elevii sunt cazati in camine in functie de varsta si gen. Majoritatea camerelor sunt duble, iar baile, la fiecare etaj. Elevii au la dispozitie camere comune pentru recreere, cu televizor. In baza scolii exista asistenta medicala care, in caz de nevoie, este in permanenta in scoala.

Sport
Insitutut Montana dispune de o baza sportiva bogata: sala de gimnastica, doua sali de fitness, terenuri de baschet si volei pe plaja, patinoar, teren de fotbal, precum si terenuri de tenis multiple,  hochei pe gheata, baschet, grajduri de cai proprii, s.a. Se organizeaza constant turnee de fotbal, baschet, volei si tenis. Zugerberg este un oras montan, ideal pentru echitatie, ciclism alpin, schi si schi fond pe teren accidentat. In apropierea scolii exista un bazin de inot acoperit. La cerere, se poate juca golf pe terenul de golf cu 18 gauri din apropiere. Iarna functioneaza un patinoar, precum si numeroase piste de schi. Telecabina si pista suplimentara permit elevilor sa schieze chiar in apropierea scolii. Se organizeaza constant excursii in cele mai bune statiuni montane elvetiene.

Activitati extrascolare
Gratie localizarii si legaturilor de transport excelente, elevii pot lua parte la numeroase evenimente culturale in Zug, Zurich sau Lucerna. Se organizeaza vizite la teatre, muzee,expozitii si concerte. Trupa de teatru a dobandit o mare popularitate in afara granitelor scolii. Ansamblul muzical participa la concerte impreuna cu scoala de muzica din Zug. Tinerii pictori au posibilitatea sa-si demonstreze talentul in cadrul expozitiilor scolare.

Programe de studiu vezi tot »

 • Program de scoala primara in engleza si germana
 • Program de scoala generala pe model elvetian sau international
 • IGCSE
 • Swiss Matura
 • IB
 • EduTabere

 • Program de scoala primara in engleza si germana
 • Program de scoala generala pe model elvetian sau international
 • IGCSE
 • Swiss Matura
 • IB
 • EduTabere
 • Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani
 • Vizita la scoala si interviu cu directorul

Pentru informatii detaliate, adresati-va consultantilor IntegralEdu. 

Pentru mai multe informatii contactati consultantii IntegralEdu

Photo Gallery

Campus_Herbst.jpg Chalet_night(1).jpg IMG_8494.jpg Zugerberg LARGE_edited.jpg

Video Gallery