02_HIF_Gebaude.jpg HIF_Logo_rgb-ceeb3ae7.jpg

HIF International School

Tara: Elvetia

Limba de predare: engleza / engleza-germana (bilingv)

Ani de studiu:

Inceput an: septembrie

Burse: Nu

Campusuri:

Ftan, Elvetia

Aeroporturi:

Zurich - 2.5 ore

Scurt istoric si descriere
Fondata in 1793, Hochalpines Institut Ftan (HIF), Scoala Internationala Elvetiana si Academie Sportiva, ofera o gama larga de programe educationale pentru elevii din clasele 7-12. HIF este acreditata de Cantonul Graubünden pentru a pregati si a examina studentii in sistemul Swiss Matura si de catre Cambridge Assessment, pentru programul IGCSE. HIF este o scoala candidata pentru programul International Baccalaureate (IB) si urmareste autorizarea ca IB World School pentru anul scolar 2020/2021. Atat realizarile academice ale elevilor, performantele sportive cat si bunastarea acestora se afla in centrul atentiei in cadrul HIF. Caracterul unic al scolii consta in posibilitatea oferita studentilor de a combina programul sportiv ce contine sporturi competitionale sau de agrement cu un program academic international. Sportul promoveaza sanatatea si bunastarea dar si rezistenta, auto-disciplina si spiritul de echipa - calitati vitale pentru viitorii lideri. Scoala Hochalpines Institut Ftan este situata in apropierea localitatii Ftan (altitudine: 1648 m) intr-un frumos cadru alpin din sud-estul Elvetiei. Regiunea se invecineaza cu Italia si Austria.

 

Cazare
Campusul dispune de 70 de camere luminoase de studiu (camere single si duble), mobilate intr-un stil atractiv si modern. Exista zone destinate socializarii, lecturii sau relaxarii.

 

Activitati extrascolare
Scoala pune la dispozitie elevilor o serie de activitati pentru imbogatirea portofoliului academic: muzica, cor, teatru, arte vizuale si o gama variata de sporturi.
Centrul media este o locatie-cheie cu o zona de lounge confortabila, un laborator de calculatoare si o biblioteca bine aprovizionata si este echipat cu o masa de biliard, mese de fotbal si mese de tenis. Exista de asemenea, o sala cu TV, iar studentii sunt liberi sa cante la pian in sala de spectacole.

 

Sport
Academia HIF Sports permite studentilor sa combine sporturi competitionale sau de agrement cu un program academic international. Campusul are acces direct la statiunea alpina Scuol Motta Naluns (2146m); exista lifturi pentru schiori pana la cca. 2800m altitudine.
Pe durata iernii, elevii pot practica: schi (HIF are acces la pistele de schi din intreaga tara), patinaj, hochei pe gheata si pot face diverse drumetii.
Pe durata verii si a toamnei, elevii pot practica: tenis, fotbal, atletism, skateboarding, ciclism etc.
Scoala are doua terenuri de tenis, un teren de fotbal, pista de alergari de 100m, rampa pentru skateboard, sala de gimnastica, teren de golf, piscina interioara si exterioara, spa si multe alte facilitati.
Elevii pot alege intre doua pachete pentru sport de performanta:

 • Pachet sport: 2 sesiuni de formare profesionala pe saptamana
 • Pachet competitional sportiv: antrenamente profesionale zilnice si competitii

Programe de studiu vezi tot »

 • Pre-IGCSE
 • ICGSE
 • IBDP
 • Swiss Matura (clasele 7 – 12 in engleza si germana)

 • Pre-IGCSE
 • ICGSE
 • IBDP
 • Swiss Matura (clasele 7 – 12 in engleza si germana)
 • Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani

Pentru informatii detaliate, adresati-va consultantilor IntegralEdu. 

Pentru mai multe informatii contactati consultantii IntegralEdu

Photo Gallery

02_HIF_Gebaude.jpg 05_Nevin_Schüler.jpg 07_Skifreestyle.jpg 09_Ftan.jpg 13_essen.jpg 14_Internat_Zimmer.jpg 15_HIF_Projektwoche.jpg 16_Students_HIF.jpg 28_Sport_training.jpg 31_Gebaude_summer_drone.jpg 31_Student_kochen.jpg 33_Students_listening.jpg 35_landschaft.jpg 37_Nevin_Crystal_globe.jpg 45_Houhou_Summer.jpg

Video Gallery