UK - student flyer 3.jpg Large-logo-with-text.jpg

High Schools International

Tara: Marea Britanie

Limba de predare: Engleza

Ani de studiu:

Y9-Y13

Inceput an: Septembrie

Burse: Nu

Campusuri:

Familie gazda

Aeroporturi:

Londra – 1-2 ore

Dublin – 1-2 ore

High Schools International reprezinta un grup de școli și licee din Marea Britanie si Irlanda înființat în 1988 pentru a veni în ajutorul elevilor ce vor o experiență internațională. Pe lângă HSI Ireland si HSI United Kingdom, grupul este format și din Dublin Cultural Institute. Ei oferă serviciile de gardieni, programe de schimb cultural si academic pentru 1, 2 sau 3 trimestre, inclusiv program de 2 ani. De asemenea, organizează cursuri de limbă engleză pe perioada verii în Irlanda, atât pentru elevi cât și pentru adulți.

HSI Irlanda

Irlanda este o țară foarte primitoare și se mândrește cu un sistem educațional în care elevii internaționali se pot dezvolta. Școlile au cate 20-25 de elevi în clasă, au campusuri moderne și beneficiază de facilități de ultimă generație. In clasele 7-9 elevii învață 11 materii pe an, urmând ca în ultimii 3 ani de liceu să se concentreze pe 6 sau 7 materii. Materiile obligatorii sunt Engleza, Matematica, Istorie sau Geografie, Științe și încă o limbă străină, restul fiind opționale. Ultimul an de liceu se termină cu Leaving Certificate unde sunt necesare 6 examene scrise.

Școlile, atât de stat cât și cele private, sunt localizate în mai multe orașe mari, făcând parte din comunitate. Cazarea de cele mai multe ori se face la familii gazdă, foarte puține școli oferind opțiunea de cazare în campus. Aplicanții trebuie să aibă un profil academic foarte bun, întrucât locurile sunt limitate și sa fie cetățeni ai Uniuniii Europene pentru școlile de stat. Aplicația se face până cel târziu în luna mai, dar cu cât mai repede, cu atât mai bine, având în vedere că la înscriere se poate opta pentru anumite școli, dar intrarea depinde de numarul de locuri disponibil.

HSI Marea Britanie

Sistemul educațional din UK este recunoscut în întreaga lume pentru calitate și tradiție. Școlile oferă o varietate de subiecte și urmează curriculum național în cadrul liceelor: GCSE și A-levels. Clasele la liceele de stat sunt de câte 25-30 de elevi, iar la cele private clasele pot fi mult mai mici.

Școlile partenere sunt în orașe mari precum: Brighton, York, Bournemouth, Cambridge, Wothing, Canterbury, Leeds, Rochester, care se află la 1-2 ore de cel mai apropiat aeroport. Nivelul de limbă engleză trebuie să fie destul de ridicat pentru a face față cerințelor academice, acesta fiind verificat printr-un interviu. Elevii trebuie sa fie cetățeni ai Uniunii Europene pentru a se înscrie la o școală de stat.   

Cazarea se face la familii gazdă atent selecționate, care nu se află la mai mult de 30 de minute de școală cu transportul în comun. Fiecare elev are camera proprie, cu utilitățile la comun. De luni până vineri se asigură micul dejun și cina iar in week-end 3 mese pe zi. Liceele private și câteva licee de stat pot oferi și cazare în cămin.  Alegerea școlii, atât de stat cât și privată, se poate face numai optând pentru programul Select care este mai costisitor.  Prin programul Clasic elevii sunt repartizați unei școli de stat în funcție de preferințe si profilul lor.

Programe de studiu vezi tot »

  • GCSE (pentru Marea Britanie)
  • A-levels (pentru Marea Britanie)
  • IB (pentru Marea Britanie)
  • Junior Certificate (pentru Irlanda)
  • Leaving Certificate (pentru Irlanda)

  • GCSE (pentru Marea Britanie)
  • A-levels (pentru Marea Britanie)
  • IB (pentru Marea Britanie)
  • Junior Certificate (pentru Irlanda)
  • Leaving Certificate (pentru Irlanda)

Cerințe pentru candidații străini:

- Foaie matricolă cu notele din ultimii doi ani

- Interviu pentru determinarea nivelului de engleză (recomandat B1)

- Recomandare din partea școlii

Preturile variaza in functie de destinatia de studiu, programul ales si durata acestuia. 

UK Classic State school: varsta 16+, scolarizare, cazare la familie gazda, basic guardianship, transfer la sosire/plecare aeroport-scoala-aeroport: de la 7750 GBP/an

UK Select State school: varsta 16+, scolarizare, cazare la familie gazda, basic guardianship, transfer la sosire/plecare aeroport-scoala-aeroport: de la 13.550 GBP/an

Ireland Standard State Day school: varsta 13+, scolarizare, cazare la familie gazda, full guardianship, transfer la sosire/plecare aeroport-scoala-aeroport: de la 12.580 Eur/an

Ireland Elite State Boarding schools: varsta 13+, scolarizare, cazare in campus, full guardianship, transfer la sosire/plecare aeroport-scoala-aeroport: de la 20.200 Eur/an

Photo Gallery

UK - student flyer 3.jpg

Video Gallery