10923206_933967096647988_4892028670217358002_n.jpg Gymnasium Lindenberg Logo.jpg

Gymnasium Lindenberg

Tara: Germania

Limba de predare: germana

Ani de studiu:

Grade 5 - Grade 12

Inceput an: septembrie

Burse: Nu

Campusuri:

Lindenberg, Germania

Aeroporturi:

München, Zürich - 2 ore

Scurt istoric si descriere

Scoala este localizata la marginea orasului Lindenberg, pe un mic deal, cu o minunata priveliste asupra muntilor si orasului, care este la o distanta de 10 minute de mers pe jos. Campusul este amplasat chiar in inima parcului si a micii paduri care apartin scolii. Multe dintre salile de clasa au ferestre mari spre partea de sud, oferind imagini impresionante catre Alpi. Toate clasele sunt echipate cu facilitati moderne de studiu si de petrecere a timpului liber.

Gymnasium Lindenberg are ca obiectiv furnizarea unei educatii academice excelente elevilor, dar in acelasi timp, urmareste ca elevii sa deprinda valori precum toleranta, respect, responsabilitate fata de mediul inconjurator si implicare sociala si comunitara.

Gymnasium Lindenberg (clasele 5-12) urmeaza sistemul german de invatamant, care se finalizeaza prin examenele Abitur. Sunt oferite doua directii de studiu distincte, una fiind orientata spre limbi straine, iar a doua spre stiinte naturale.

Studentii straini vor studia in mod obligatoriu limba germana ca limba straina (nivel C1/C2) ca parte a programului de suport oferit de Humboldt, obiectivele principale ale cursului fiind: imbunatatirea nivelului de cunostinte lingvistice si, totodata, a nivelului academic la celelalte materii studiate.

Cazare

Studentii sunt cazati in campusul de la Humboldt Institut din Lindenberg. Acesta este organizat intr-un mod atractiv, care incurajeaza interactiunea sociala intre elevi si usoara integrare in viata scolara.

Elevii locuiesc in camere duble sau triple, toate acestea fiind modern si prietenos echipate, iar cele mai multe au baie proprie. La cerere, elevii in anul terminal, pot fi cazati in camere individuale, astfel incat sa aiba toate conditiile de pregatire pentru examenele Abitur. Toate camerele ofera o priveliste impresionanta spre Alpi sau padure.

Informatii generale

 • Varsta elevilor: 11 - 18 ani
 • Varsta elevilor in regim de pensiune: 11 - 18 ani
 • Numarul total al elevilor: 650
 • Numarul elevilor in regim de pensiune: 200

 

 

Programe de studiu vezi tot »

 • German Abitur
 • Cursuri de limba germana
 • Curs academic intensiv - Secondary Education in Germany
 • EduTabere

Sports & Activities

Activitati extrascolare

Consilierii si personalul scolii au grija ca fiecare elev sa se simta integrat, bucurandu-se de activitati apropiate de interesele si pasiunile lor. Se ofera urmatoarele: sauna, piscina, acces in camera de jocuri (foosball, biliard, pingpong, darts), pian, bucatarie, acces in camera de arte si bricolaj si la terenurile de sport (soccer, handbal, baschet, volei, minigolf etc.). De asemenea, se incurajeaza participarea elevilor macar la unul dintre cluburile de interese sau la atelierele organizate de scoala, cum ar fi: corul scolii, orchestra, trupa de jazz, teatru, dans, drept, gradinarit, introducere in comunicarea interculturala (in limba engleza), cursuri de limba chineza si rusa. Pentru participarea la aceste cluburi se percepe o taxa de membru, dar aceasta este foarte redusa.
 

Cursuri de vara

Humboldt Institut organizeaza in cadrul Gymnasium Lindenberg cursuri intensive de limba germana si cursuri de pregatire pentru elevii care provin din alte sisteme educationale si doresc sa isi continue studiile scolare in sistemul de invatamant german. Varsta: 13 - 17 ani

Mai multe informatii despre acest curs, vei gasi in catalogul de EduTabere in strainatate (editia 2019) sau contactand un consultant IntegralEdu.

Galerie media vezi tot »
 • German Abitur
 • Cursuri de limba germana
 • Curs academic intensiv - Secondary Education in Germany
 • EduTabere
 • Foaie matricola pentru ultimii doi ani de studiu
 • Scrisoare de recomandare de la cel putin un profesor
 • Scrisoare de motivatie scrisa de candidat
 • Teste de admitere

Pentru mai multe informatii va rugam sa va adresati consultantilor IntegralEdu aici.

 • Taxa anuala pentru 2018 / 2019: € 21 840

Photo Gallery

10923206_933967096647988_4892028670217358002_n.jpg abiturienten_2015.jpg Gymnasiums_Am_Lindenberg_Ilmenau.jpg Lindenberg-i_-Allgaeu_Gymnasium_Gymnasium-Lindenberg-i_Allgaeu-S-4C0-S_770_245748.jpg Lindenberg-i_-Allgaeu_Gymnasium_Gymnasium-Lindenberg-i_Allgaeu-S-4C0-S_770_245753.jpg p_sem_sp.jpg

Video Gallery