Caterham School.jpg logo Caterham School.jpg

Caterham School

Tara: Marea Britanie

Limba de predare: Engleza

Ani de studiu:

Nursery - Year 13

Inceput an: septembrie

Burse: Da

Campusuri:

Caterham, Surrey

Aeroporturi:

Londra Gatwick - 20 min.
Londra Heathrow - 45 min.

Scurt istoric si descriere

Caterham School a fost fondata in anul 1811 ca scoala pentru fiii preotilor, iar din 1890 aici incep sa invete si copiii mirenilor. Din 1995 scoala devine mixta, unindu-se cu scoala de fete Eothen School. Prin integrarea celor doua centre scolare de elita se continua traditiile educatiei in spiritul valorilor crestine.

 

Scoala se afla in comitatul Surrey, intr-o locatie perfecta ce imbina apropierea de Londra cu linistea si farmecul naturii britanice. Intins pe o suprafata de 200 de acri, campusul scolar este extins si modernizat constant. S-au construit un centru sportiv nou, teatru, sala de festivitati si terenuri de joaca si au fost modernizate cabinetele de arta, tehnologii informationale, modelaj, fotografie, precum si centrul de tehnologii si design 3D. In vara anului 2006, a fost finalizat noul corp scolar ce gazduieste 13 laboratoare stiintifice noi si o sala de mese moderna. In 2008, au fost refacute cladirea in care se afla clasele elevilor mari din A-Levels, centrul medical, magazinul scolii, centrele pentru dezvoltare profesionala si salile de recreere.

 

Programe academice

Oferind o pregatire scolara excelenta, scoala ocupa anual pozitii fruntase in topul celor mai bune scoli englezesti cu regim de pensiune. Statisticile indica faptul ca buna parte dintre absolventi sunt admisi la universitati de top din Marea Britanie, cum ar fi Oxford, Cambridge, Imperial College, St. Andrews, University College London etc.

 

Cazare

Scoala detine trei camine aflate pe teritoriul campusului scolar.

Beech Hanger House este destinata fetelor si se afla vizavi de cladirea principala a scolii, in apropiere de complexul sportiv.

Townsend si Viney House sunt camine pentru baieti si ocupa primul si al doilea etaj al cladirii centrale.

Elevii mai mari sunt cazati in camere individuale sau duble, cele mai multe cu baie proprie. Elevii mai mici sunt cazati in camere spatioase, cu 4 pana la 6 paturi.

Informatii generale

 

 • Varsta elevilor: 3-18 ani
 • Varsta elevilor in regim de pensiune: 11-18 ani
 • Numarul total de elevi: 900
 • Numarul elevilor in regim de pensiune: 164
 • Numarul de studenti straini: 108

Programe de studiu vezi tot »

 • GCSE
 • A Levels
 • EduTabere

Sports & Activities

 

Activitati scolare

Sport

Pe langa dimensiunea academica, Caterham School este renumita pentru traditiile in domeniul sportului, incercand sa ofere fiecarui elev posibilitatea de asi dezvolta la maximum calitatile fizice.

Sunt oferite peste 18 tipuri de sporturi  rugby, hochei si cricket fiind cele mai populare in randul baietilor, baschet, tenis si lacrosse, in randul fetelor.

Elevii pot folosi terenurile de joaca deschise tot anul, precum si centrul sportiv cu bazin de inot. Antrenori calificati organizeaza antrenamente de atletism, baschet, badminton, canotaj, cricket, cross, fitness, fotbal, golf, gimnastica, hochei, netball, rugby, iahting, tir, squash, inot, volei, echitatie, tenis de camp si de masa.

Arta

Scoala are 21 de grupuri muzicale si peste 30 de cluburi de interese, ce ofera posibilitati diversificate de petrecere a timpului liber.

Elevii se pot indeletnici cu teatru, fotografie, ceramica, balet, dansuri, circ, tesatorie si multe altele.

Activitati curriculare

Cluburile de matematica, chimie, limbi straine, tehnologii informationale si dezbateri reprezinta locurile perfecte pentru aprofundarea cunostintelor. Pe langa acestea, elevii se pot alatura unora dintre cele 45 de cluburi tematice, in functie de preocuparile si pasiunile fiecaruie, printre care: karting, sporturi acvatice, muzica, CCF etc.

Excursii educationale

Pentru elevii in regim de pensiune sunt organizate periodic excursii la Londra cu vizitarea obiectivelor turistice, petreceri in parcuri de distractii, paintball si altele.

In fiecare an, se organizeaza o excursie de cinci zile la Paris, Bruxelles, Amsterdam sau alte destinatii.

Galerie media vezi tot »
 • GCSE
 • A Levels
 • EduTabere
 • Foaie matricola cu notele din ultimii trei ani
 • Teste la limba engleza si matematica (la sediul Integral) si interviu pentru elevii de 11+ si 13+
 • Candidatii pentru A-Levels sustin un test la limba engleza si teste la 4 materii pe care urmeaza sa le studieze in cadrul programului (sau la 5 materii, daca matematica avansata este una dintre materiile de studiu dorite).

Taxe pentru anul scolar 2018/2019 in lire sterline: £ 34710 - £ 36570

Taxa de inscriere: £ 200

Depozit de acceptare a locului: £ 12190

 

Photo Gallery

Caterham School.jpg

Video Gallery