Brighton-College-Quad_1.jpg bcollege-2-e1549462669938(2).jpg

Brighton College

Tara: Marea Britanie

Limba de predare: engleza

Ani de studiu:

Pre-Preparatory - 13th Grade

Inceput an: septembrie

Burse: Da

Campusuri:

Brighton, Sussex (est), Marea Britanie

Aeroporturi:

 • Gatwick - 45 min.
 • Heathrow - 1h 40 min.

Scurt istoric si descriere
Brighton College este una dintre cele mai prestigioase scoli din Anglia, avand o reputatie academica excelenta. Fondat in 1845 de catre William Oldwin Somes, colegiul este situat pe teritoriul unui campus foarte intins, in inima unei populare statiuni maritime de pe coasta de sud-est, la numai o ora de Londra.

Brighton College se mandreste anual cu rezultate exceptionale, majoritatea absolventilor fiind admisi la Oxford, Cambridge, UCL, Imperial College, Bristol, iar ceilalti isi continua studiile la Edinburgh, Durham, Leeds, King’s, LSE, etc. Drumul spre succes il constituie profesionalismul exceptional al profesorilor si potentialul academic ridicat al elevilor. Obiectivele principale sunt cultivarea dragostei de studiu pentru satisfactia personala a elevilor, vasta pregatire scolara folosind metode inovatoare, formarea de abilitati practice, constientizarea si pretuirea dimensiunilor spirituale in viata, dezvoltarea multilaterala a intereselor din afara salii de clasa, formarea sentimentelor de respect si toleranta fata de ceilalti, prin acordarea sanselor egale de dezvoltare si valorificarea eforturilor si realizarilor fiecarui elev. Misiunea principala a scolii este de a transforma tineri bine pregatiti si iubitori de carte in persoane responsabile si cu o pozitie activa in societate, pregatiti sa se angajeze in problemele si provocarile lumii inconjuratoare. Formula de lucru care sta la baza succesului este aspiratia necontenita de a obtine rezultate exceptionale in toate domeniile.

Baza materiala este actualizata si modernizata in permanenta, activitatile scolare se desfasoara in sali spatioase, cabinete si laboratoare stiintifice bine dotate. Elevii din programul A-Levels au un centru separat cu sali de clasa si conferinte, laborator de informatica, birou de consiliere pentru studii universitare, sala prefectilor si camera de zi pentru relaxare cu mobilier, televizor, ziare si reviste. Elevii mai au la dispozitie o sala de calculatoare, teatrul scolii, scoala de arte ce include Alexander Center (centru de arte vizuale) si un studio de dans, centru tehnologic de design si un imens complex sportiv. Unul din locurile cele mai frecventate si mai indragite este biblioteca Gilbert Scott. Colegiul are un departament pentru dislexici unde se acorda ajutor si consiliere. La baza principiilor filosofice imbratisate de scoala sta convingerea ca fiecare elev trebuie sa contribuie la viata in scoala, iar colegiul, la randul sau, trebuie sa asigure conditiile si sprijinul necesar obtinerii potentialului maxim, in functie de posibilitatile si interesele personale.


Cazare
Toate caminele ofera confortul necesar studiului independent si odihnei si dispun de camere comune cu calculatoare, bucatarii utilate unde se pot pregati micul dejun si bauturi calde. Elevii in regim de pensiune sunt impartiti in doua grupe principale: cei cu pensiune completa pe durata intregii saptamani, in care sunt inclusi si elevii straini, si cei care parasesc colegiul in weekend si se duc acasa. Scoala are camine separate pentru baieti si pentru fete, unde domneste o atmosfera calda si familiala si sentimentul de incredere reciproca.


Activitati extrascolare
Brighton College are peste 140 de cluburi de interese ce ofera numeroase activitati extrascolare. Cluburile de dezbateri ale tinerilor antrepenori participa la concursurile nationale intre scoli. Departamentele academice organizeaza propriile cercuri de dezvoltare a activitatii de cercetare stiintifica. Competitiile sportive si muzicale, tombolele, reprezentatiile teatrale si musical-urile au o indelungata traditie. Colegiul are 5 orchestre, 4 coruri, ansambluri de camera si formatii rock. Studioul de dansuri ofera step, jazz, break, dansuri moderne si clasice. Extrem de populare sunt cluburile de fotografie digitala, pictura si trupa de teatru. Se sustin concerte si spectacole pe diferite scene din afara scolii.


Sport
Colegiul are o reputatie excelenta in domeniul sportului si continua sa fie una dintre principalele scoli sportive din Anglia. Echipele de rugby, fotbal, cricket, netball si hochei pentru baieti au reputatie nationala. De asemenea, se ofera: iahting, golf, squash, tenis, judo, inot in bazin acoperit si incalzit, scrima. Majoritatea antrenorilor sunt fosti competitori nationali.


Informatii generale

 • Varsta elevilor: 3 - 10 ani si 11 - 18 ani
 • Varsta elevilor in regim de pensiune: 13 - 18 ani
 • Numarul total de elevi: 1460
 • Numarul de elevi din liceu: 945
 • Numarul de elevi in regim de pensiune: 240
 • Numarul de elevi straini: 75


 

 

Programe de studiu vezi tot »

 • GCSE
 • A-Levels
 • Engleza ca limba straina (ESL)

 • GCSE
 • A-Levels
 • Engleza ca limba straina (ESL)
 • Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani
 • Examene la engleza si matematica, test de inteligenta

In plus, pentru A-Levels:

 • Scrisoare de motivatie
 • Vizita la scoala si interviu cu directorul

Pentru mai multe detalii, va rugam sa va adresati consultantilor IntegralEdu aici.

 • Taxa anuala pentru 2019 / 2020: £ 39 720 – £ 41 970
 • Taxa de inscriere: £ 350
 • Depozit de acceptare a locului: £ 13 800

Photo Gallery

Brighton-College-Quad_1.jpg New Image8.JPG New Image9.JPG New Image10.JPG New Image11.JPG New Image15.JPG New Image16.JPG New Image17.JPG New Image18.JPG New Image19.JPG New Image20.JPG New Image21.JPG New Image22.JPG New Image23.JPG New Image24.JPG New Image25.JPG New Image26.JPG New Image28.JPG

Video Gallery