Bradfield College logo.jpg Bradfield College logo.jpg

Bradfield College

Tara: Marea Britanie

Limba de predare: Engleza

Ani de studiu:

Clasa 9 - Clasa 13 

Inceput an: septembrie

Burse: Da

Campusuri:

Bradfield, Comitatul Berkshire

Aeroporturi:

Heathrow - 40 min.

Scurt istoric si descriere

Bradfield College se intinde pe 200 ha de teren propriu, in apropiere de fermecatorul si pitorescul sat cu acelasi nume din comitatul Berkshire. Fondat in 1850 de Thomas Stevens, colegiul s-a impus de-a lungul anilor ca una din principalele scoliinternat private din sudul Angliei.

Campusul detine cladiri scolare, camine, sala de mese, capela, teatru, centru medical, studio de arte si design, o impresionanta baza sportiva etc. Cele mai recente investitii ale colegiului sunt scoala de muzica, centrul de textile, studioul de fotografie si un teren de fotbal construit recent, ce poate fi utilizat pe tot timpul anului. Tot recent, au fost realizate investitii intrun complex scolar modern, unde se afla laboratoarele de chimie, fizica si biologie, care asigura conditii excelente de studiu, schimb de idei si munca practica si experimentala. Activitatile in domeniul designului si tehnologiilor informationale se desfasoara in sali dotate cu echipament de ultima generatie si computere ce utilizeaza programe stiintifice si metode de predare moderne. Se organizeaza frecvent vizite si intalniri cu reprezentanti din domeniul afacerilor si serviciilor, universitati si alte organizatii de invatamant superior.

Cazare

Bradfield College detine mai multe camine cu camere individuale si duble, multe dintre ele cu baie proprie, iar restul cu lavoar.

Baietii si fetele din liceu sunt cazati in cladiri separate, fiecare cu biblioteca, sala de informatica si bucatarii dotate corespunzator. Elevii mai mici locuiesc in camere confortabile si dispun de sali comune pentru pregatire individuala si recreere, in timp ce elevii mari sunt cazati in camere individuale sau duble si au o libertate mai mare, intrucat activitatile lor scolare sunt implicit mai numeroase.

 • Varsta elevilor: 13-18 ani
 • Varsta elevilor in regim de pensiune: 13-18 ani
 • Numarul total de elevi: 782
 • Numarul elevilor in regim de pensiune: 712
 • Numarul de studenti straini:105

Programe de studiu vezi tot »

 • GCSE
 • A-levels
 • IB
 • EduTabere

Sports & Activities

 

Activitati extrascolare

Unul din marile avantaje ale Bradfield School este oferta extrem de bogata de activitati extrascolare. Se ofera o varietate de arte plastice: desen, gravura, sculptura, ceramica si olarit, grafica computerizata si altele. Activitatile practice sunt imbinate cu vizite la muzee si galerii.

 

Teatrul se bucura, de asemenea, de un interes deosebit si elevii isi pot pune in practica talentele si abilitatile in ceea ce priveste actoria, regia, luminile, sunetul, costumele si machiajul. La fiecare trei ani, in Bradfield se organizeaza spectacole de teatru antic grecesc, pe scena amfiteatrului grecesc, ce si-a pastrat aspectul original din 1899.

 

Studiile muzicale au traditii indelungate si colegiul ofera cursuri pentru 18 instrumente: pian, instrumente cu coarde, chitara, cimpoi si percutie. Scoala are trei coruri, orchestra simfonica, ansamblu de coarde, trupa de jazz si swing, grupuri de flaut si saxofon, care sustin concerte regulat, atat in colegiu cat si in afara lui. Clubul de muzica organizeaza master classuri si gazduieste interpreti renumiti.

 

Sub patronajul ducelui de Edinburgh se organizeaza concursuri variate, care ambitioneaza elevii sa participe la activitati individuale si colective. Diversele sectii ale clubului de cadeti voluntari (CCF) ofera activitati interesante, care dezvolta intrun mod armonios trasaturile fizice si psihice ale elevilor. Pe tot parcursul anului, elevii au posibilitatea sa calatoreasca si sa viziteze locuri noi, obiective naturale, istorice si culturale interesante.

Sport

Bradfield detine o baza sportiva bogata: doua terenuri de fotbal in aer liber, terenuri de hochei pe iarba, cricket, golf, pista de atletism, bazin de inot acoperit si incalzit, terenuri acoperite de tenis si squash, care sunt adesea folosite de competitori profesionisti. Principalele sporturi pentru baieti sunt fotbalul si cricketul, iar pentru fete  netball si lacrosse. In centrul sportiv de 1300 mp sunt delimitate opt terenuri multifunctionale si o sala de gimnastica cu dotarile necesare, unde elevii pot practica tir, aerobic, ridicare de greutati, baschet, badminton si scrima. Campiile si dealurile verzi din imprejurimi sunt ideale pentru turism si golf, iar raul Peng este perfect pentru canotaj si pescuit.

Galerie media vezi tot »
 • GCSE
 • A-levels
 • IB
 • EduTabere

Cerinte pentru candidatii straini:

 •  Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani
 •  Examene la engleza si matematica
 •  Scrisoare de motivatie
 •  Vizita scolii si interviu cu directorul

Taxe pentru anul scolar 2018/2019 in lire sterline: £ 37404
Taxa de inscriere: £ 175
Depozit de confirmare a locului: £ 11468

Photo Gallery

Bradfield College logo.jpg 1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 7.jpg 6.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg 21.jpg 20.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Video Gallery