150507_9241_ADV.jpg logo bede's school.jpg

Bede's School

Tara: Marea Britanie

Limba de predare: Engleza

Ani de studiu:

Nursery - Year 13

Inceput an: Septembrie

Burse: Da

Campusuri:

Hailsham, comitatul East Sussex

Aeroporturi:

Gatwick, Heathrow – 40 min.

Bede’s nu este o scoala foarte selectiva dar, cu toate acestea, se poate mandri cu rezultatele tuturor elevilor sai. La baza filosofiei scolii sta respectul si recunoasterea calitatilor si potentialului elevilor, precum si credinta ca fiecare detine ceva valoros si unic, iar rolul colectivului pedagogic este sa contribuie la descoperirea si dezvoltarea lui. Gratie acestei abordari, elevii invata sa faca fata diverselor provocari si se perfectioneaza in domeniile in care sunt cei mai buni.

Bede’s este una din putinele scoli care-si adapteaza programele la nevoile personale ale elevilor. Marea diversitate de activitati extrascolare oferite permite descoperirea intereselor si aptitudinilor lor. Succesele nu sunt redate prin procente si statistici, ci prin rezultatele individuale ale fiecarui elev. Pentru unii dintre ei, obtinerea notei B este o reusita, in timp ce pentru altii, A* poate insemna o realizare usoara. Cursurile se desfasoara in clase mici, de maximum 8 elevi, cu potential academic si necesitati educative diferite. Pentru a progresa, sunt foarte importante abordarea individuala si sprijinul profesorilor, increderea reciproca si contactul permanent.

Campusul scolii generale si cel al liceului sunt localizate la o distanta de 7 mile una de cealalta. Fiecare departament este foarte bine echipat, fie ca este vorba despre departamentul de Media & Film Studies, despre Art School (care a fost recunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune din tara) sau despre laboratoarele moderne de stiinta, unde elevii au ocazia sa faca experimente la ordinea zilei.  Pe langa acestea, scoala dispune de scoala de muzica, studio de arta si dansuri, biblioteca moderna cu
internet etc. 

Scoala se bucura de parteneriate cu diverse institutii locale, precum Lewes Historical Society sau Sussex University. De asemenea, parteneriatul cu King’s College London reprezinta o garantie pentru constanta inovare si rafinare a metodelor de predare ale profesorilor scolii. O mare parte dintre absolventi sunt admisi la universitati germane, engleze sau americane.

Cazare
Meads End, caminul pentru elevii mici din scoala generala este, de fapt, o vila confortabila in stil victorian, amplasata intr-o gradina intinsa cu vedere spre mare, la numai cateva minute de plaja. Cazarea se face in camere cu 2 pana la 9 paturi. Elevii de liceu sunt cazati in 10 camine, din care 5 sunt destinate elevilor in regim de internat, iar restul - celor in regim de zi. Elevii din anul 9 locuiesc in camere cu patru paturi, cei din GCSE - in camere duble si triple, iar majoritatea elevilor mari din A-levels - in camere individuale.

Varsta elevilor: 2-18 ani
Varsta elevilor in regim de pensiune: 7-18 ani

Numarul total de elevi: 900
Numarul elevilor din liceu: 500
Numarul elevilor in regim de pensiune: 340
Numarul de elevi straini: 198

Programe de studiu vezi tot »

 • Preparatory School
 • GCSE
 • Pregatire pentru Sixth Form, 1 an GCSE
 • A-levels
 • BTEC
 • Cursuri de vara

Sports & Activities

Activitati extrascolare
Se ofera peste 30 de cluburi pe interese, programe specializate si diverse sporturi. Muzica, teatrul si dansurile contribuie la cresterea spirituala a copiilor, la dezvoltarea capacitatilor lor vocale, formarea atitudinii scenice si educarea gustului artistic. Cursurile de arta plastica, ceramica si design grafic sunt tinute de profesionisti. Scoala are orchestra, cor si multe ansambluri instrumentale, inclusiv trupe de latino, percutie si jazz. Muzicieni profesionisti sustin constant seminarii si concerte impreuna cu elevii.
Teatrul este locul care apropie artele scenice si familiarizeaza elevii cu mostenirea culturala si bogatia limbii engleze, dandu-
 le posibilitatea sa traiasca sentimentele si destinele eroilor lor. Numeroasele reprezentatii si spectacole fac parte din Turneul Shakespeare organizat in fi ecare vara. Din 2000, Bede’s este sediul scolii profesionale de dansuri ce poarta numele fondatorului sau, Nikolai Legat. Desi baletul clasic detine un loc central in program, se acorda atentie coreografi ei, dansurilor contemporane, jazz-ului si stepului. Pentru dansatorii cei mai talentati, se organizeaza auditii la Colegiul Regal de Balet, Scoala Nationala de Balet, Rambert School si la multe alte teatre profesioniste.

Sport
Elevii au parte de activitati fi zice cel putin o data pe saptamana. In 2009, echipa de fotbal a scolii a fost campioana nationala, iar echipele de cricket, rugby, netball si tenis sunt detinatoare ale cupei Sussex la concursurile regionale. Elevi din Bede’s concureaza in echipele nationale de handbal, scrima, tenis de masa, taekwondo, alergare cu obstacole si inot.

Galerie media vezi tot »
 • Preparatory School
 • GCSE
 • Pregatire pentru Sixth Form, 1 an GCSE
 • A-levels
 • BTEC
 • Cursuri de vara

Cerinte pentru candidatii straini:

 • Foaie matricola cu notele din ultimii doi ani
 • Certificat de limba engleza sau sustinerea testului intern de engleza al scolii
 • Vizita la scoala si interviu cu directorul

Taxe de scolarizare 2017/2018 in lire sterline:
Preparatory School: £21 456 - £24 720/an
Taxa de inscriere: £60; £115 pentru Y8
Senior School: £34 095/an
Taxa de inscriere: £100
Depozit de confirmare a locului: £1500
Legat Academy: £220 / trimestru
ESL: £500-£750 / trimestru

Photo Gallery

150507_9241_ADV.jpg Bede's Ceramics.jpg Bede's Classroom 2.jpg Bede's Film & Media.jpg Bede's performace of Sweet Charity.jpg Bede's Science 2.jpg Bede's Science 4.jpg Bede's Tennis.jpg Girls' Boarding House at Bede's.jpg Music at Bede's.jpg The Manor House at Bede's.JPG

Video Gallery